Esenler'de Itrî Kültür Sanat sezonu Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılıyor

Esenler Belediyesi’nin Türk bestekâr Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi’ye atfettiği 2024-2025 Kültür- Sanat Sezonunun açılışı, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle gerçekleştirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 18:31 GÜNCELLEME 03.10.2024 18:31 GÜNCEL
Esenler'de Itrî Kültür Sanat sezonu Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılıyor
Esenler'de Itrî Kültür Sanat sezonu Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılıyor

Kültür sanat sezonlarını tarihi şahsiyetlere atfetme geleneğini sürdüren Esenler Belediyesi, yeni dönemi, “Nevakâr”,“Segâh Tekbir”, “Salat-ı Ümmiye” ve “Segâh Yürük Semai” gibi unutulmaz eserlerin bestekârı Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi’ye ithaf ediyor.

ZENGİN VE DOPDOLU KÜLTÜR SANAT PROGRAMLARININ KAPILARI ARALANACAK

Türk musikisine kazandırdığı eşsiz ve unutulmaz eserlerle silinmez izler bırakan Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi’nin yakından tanınmasına fırsat tanıyacak pek çok çalışma, yeni sezonda sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Musiki camiasından önemli isimlerin çeşitli projelerde yer alacağı yeni sezon, her yaştan Esenlerli için zengin ve dopdolu kültür sanat programlarının kapılarını aralayacak.

Esenler’de yeni kültür sanat sezonu, Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam’da düzenlenecek açılış programıyla başlayacak.

PROGRAMA TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ DA TEŞRİF EDECEK

Sanat ve siyaset dünyasından pek çok ismi bir araya getirecek program, Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi’nin bestelerinin icra edileceği “Öz Musikimizden Sesler” konserine de ev sahipliği yapacak.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek program TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle gerçekleşecek.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR