Eskişehir merkezli dolandırıcılık operasyonu! Şüpheliler adliyede

Eskişehir merkezli operasyonda sosyal medya hesaplarından yüksek kazançlı yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 40 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2024 10:55 GÜNCELLEME 04.10.2024 11:13 GÜNCEL
Eskişehir merkezli dolandırıcılık operasyonu! Şüpheliler adliyede
Eskişehir merkezli dolandırıcılık operasyonu! Şüpheliler adliyede

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "bilişim sistemlerinin, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçunu işledikleri öne sürülen zanlılara yönelik çalışma başlatıldı.

Sosyal medyada "yüksek kazanç, forex kazanç, yatırım temsilcisi" gibi başlıklarla internet sitelerine aldatıcı linklerle yönlendirdikleri mağdurların para yatırmalarını sağlayan şüphelilerin bazı şehirlerde 23 paravan şirket kurarak, 111 olayda 112 kişiyi dolandırdıkları tespit edildi.

Ayrıca, şüpheli şirket ve kişilerin 2023-2024 yıllarında yaklaşık 2,5 milyar liralık hacme ulaşan banka hesaplarına bloke konulduğu belirlendi.

Eskişehir'in yanı sıra Adana, Ağrı, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Osmaniye, Tekirdağ, Uşak ve Yozgat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı.

Bir zanlının Gürcistan'a, başka şüphelinin ise Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, farklı kişiler adına düzenlenmiş banka ve kredi kartlarıyla kullanıma hazır sim kartlar ele geçirildi.

Emniyet müdürlüklerinde işlemleri tamamlanan şüpheliden 24'ü, geniş güvenlik önlemleri altında Eskişehir Adalet Sarayı'na getirildi.

Diğer 16 zanlı ise gözaltına alındıkları illerde adliyeye gönderildi.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ak Partili 6 saat önce Şikayet Et
    Bu Ülkede Kısas Uygulanmadıkça Bu İşler Bitmez
    Cevapla
  • Kurtlar Vadisi 6 saat önce Şikayet Et
    Geniş Güvenlik Önlemleri Altında Adliyeye Getirildi Sonra da Denetimli Serbestlikten Salındı Gitti. Yurdun İnsanı Yine kaldığı Yerden Aynı Şekilde Devam Edecek Masumları Dolandırmaya
    Cevapla
  • Adalett 6 saat önce Şikayet Et
    Boşuna bunlara operasyon düzenlemeyin harcanan yakıta ve mesaiye yazık siz evrakları hazırlayana kadar onlar adliyenin arka kapısından çıkmış olacaklar
    Cevapla
  • karaburun 6 saat önce Şikayet Et
    Bunlara En Güzel Ceza Konuşma Yetenekleri Görme Yetenekleri Alacaksın ve salacaksın gitsin SGK Kayıtlarına da El Koyup Hiç Bir Şekilde Devletin Yardımlarından maaş ilaç vs. den yararlandıramayacaksın.
    Cevapla
  • memleket 6 saat önce Şikayet Et
    EE Bu tür dolandırıcılığı gaspa sokmadıktan sonra ön kapıdan girer ön kapıdan mersedese binerek giderler bizde bu kadar şerefli haysiyetli hakim savcı avukatlar ve kanunlar olduğu sürece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR