Konya'da görüldü! Yüzlerce zehirli yavrusunu sırtında taşıyor

Konya'nın Kulu ilçesinde, yüzlerce yavruyu sırtında taşıyan ve zehriyle bir insanı öldürebilen Sarı Ömer örümceği görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2024 10:59 GÜNCELLEME 06.10.2024 10:59 GÜNCEL
Konya'da görüldü! Yüzlerce zehirli yavrusunu sırtında taşıyor
Konya'da görüldü! Yüzlerce zehirli yavrusunu sırtında taşıyor

Konya'nın Kulu ilçesi Alpaslan Mahallesi'nde bir kişi, sokakta yürüdüğü sırada otların arasında büyük bir örümcek fark etti. Bildiği örümceklerden farklı olduğunu gören vatandaş hayvanı incelediğinde doğada rastlanılan örümceğin Sarı Ömer örümceği olduğu tespit etti.



Örümcek bir süre sonra ise otların arasında gözden kayboldu. Öte yandan, dünyada çöl bölgelerinde ülkemizde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Sarı Ömer örümceğinin, zehriyle bir insanı öldürebildiği öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Murat 30 dakika önce Şikayet Et
    Bu tur orumceklerin yerlesim yerlerinde goruldugu an toplanmali birde yavrulari var yuzlerce zaman icinde cok buyuk sikintilara yol acar tetbir alinmasi lazim
    Cevapla
  • Mesut 55 dakika önce Şikayet Et
    Sarı ömer böyle değil yanlış ınız var
    Cevapla
  • Mslmn 3 saat önce Şikayet Et
    Bu örümceğe Sarı Ömer adını koyanlar Hz. Ömer düşmanı olan şialardır. Iğdırda şialar buna Sarı Ömer diyor. Asıl adı Sarı Kız'dır.
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    insani öldurmez deride tahribat yapar ,bazi yerlerde böğü,bazi yerlerde sarı kız diye bilinir .zıplayan bir tür ve çok hızlı hareket eder.
    Cevapla
  • diyarbakırlı 4 saat önce Şikayet Et
    Bu örümceğin adını lütfen değiştirebilirmiyiz. Yok kara Fatma hamam böceği, yok sarı ömer örümceği bu isimler sahabelerimize hakaret isimler resmen.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR