Yargıtay'dan net açıklama! "Midesiz" sözcüğü hakaret mi?

Yargıtay'dan emsal karar. Yargıtay, "Midesiz" ifadesinin hakaret sayılıp sayılmadığı hakkında kararını verdi. Peki, Midesiz sözcüğü hakaret mi?

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2024 15:06 GÜNCELLEME 06.10.2024 15:06 GÜNCEL
Yargıtay'dan net açıklama! "Midesiz" sözcüğü hakaret mi?
Yargıtay'dan net açıklama! "Midesiz" sözcüğü hakaret mi?

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, "Midesiz" ifadesinin hakaret sayılıp sayılmadığı hakkında kararını verdi. Ankara'da bir arkadaşının evleneceğini öğrenen M.İ., "Sen midesizsin, nasıl evlenirsin?" şeklinde sözler sarf etmesi üzerine arkadaşı bu sözleri hakaret olarak değerlendirip suç duyurusunda bulundu. 

Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi, M.İ'yi hakaret suçundan 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırma kararı aldı. Ceza kamu yararına bir işte çalışma cezasına çevrildi lakin sanık, avukatı aracılığıyla bu karara itiraz etti.  Peki, Midesiz sözcüğü hakaret mi?

MİDESİZ SÖZCÜĞÜ HAKARET Mİ?

Yargıtay'ın yaptığı incelemede, TCK'nın 125. maddesindeki hakaret suçunun unsurlarını oluşmadığını belirterek yerel mahkemenin aldığı kararı bozdu.

Alınan kararda, "Sözlerin hakaret kabul edilebilmesi için kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte somut bir fiil veya olgu içermesi gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. M.İ.'nin kullandığı ifadelerin bu kapsamda değerlendirilemeyeceği sonucuna varıldı. 

Bu doğrultuda "Midesiz" sözcüğünün hakaret olmadığı netlik kazandı.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR