İzmir'de 19 yıldır aranan terörist yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesinde, terör örgütü üyesi olmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile aranan E.Y, yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 06:05 GÜNCELLEME 08.10.2024 06:05 GÜNCEL
İzmir'de 19 yıldır aranan terörist yakalandı
İzmir'de 19 yıldır aranan terörist yakalandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması kapsamında 6 Ekim'de kent genelinde uygulama gerçekleştirdi.

Jandarma ekiplerinin birçok ilçede eş zamanlı yaptığı denetimler sırasında, Dikili ilçesinde jandarma kontrol noktasına yanaşan otomobilden bir şüpheli inerek kaçmaya çalıştı.

Otomobilden bir kişinin atlayarak yaya olarak kaçmaya çalıştığını fark eden jandarma görevlileri kısa süren takip sonucu şüpheliyi yakaladı.

Şüphelinin yapılan kimlik sorgusunda, DHKP-C terör örgütüne üye olduğu ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan müebbet hapis cezası ile hakkında arama kaydı bulunan E.Y. olduğu ortaya çıktı.

DAHA ÖNCE EVİNDE BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

Yapılan geniş çaplı soruşturmada E.Y.'nin 2005 yılında, İstanbul'da ikamet ettiği ve evine yapılan baskında bomba düzeneği ile patlayıcı madde ele geçirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan E.Y., jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. E.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • memett 7 saat önce Şikayet Et
    izmir cennet cennet kim içinmi CHPKKlılar DHKPCliler FETÖCÜLER ne kadar süzme varsa orası çiftlik. hepsi toplanmışlarya belediyeyi istedikleri adama kazandıryorlar belediyeyede birsürü terörist akrabası hırsız katil kim varsa dolduruyorlar oh ne ala.
    Cevapla
  • Enes Utku 19 8 saat önce Şikayet Et
    Sahillerden komple Kürtler mülteciler berduş serseriler barlar acilen temizlenmeli kara kara insanlar turistler bile gelmeye korkuyor Yunan İtalya İspanya Mısır Tunus gibi sahiller gibi aydınlık beyaz insanlar olmalı seneye turistde gelmez bir sürü turist şikayetçiydi orta doğunun kenar fakir mahallerine dönmüş diyorlardı denetim şart suç oranı düşürülmeli otelden çıkmaya korkuyorlar.
    Cevapla
  • Ersoy 9 saat önce Şikayet Et
    Bu ülkede 19 yıldır aranan şahıs nasıl olurda uzun süredir yakalanmaz akıl alır gibi değil bu adamın telefon, hastane, postane diğer resmi kurumlarda hiçmi işi olmaz, kontrollerde bir yerde takılmaz mağaradamı yaşamış, ne zaman düzelecek ülkemiz,
    Cevapla
  • Kimsiniz41 7 saat önce Şikayet Et
    Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Müebbet yemiş birinin hastaneye postaneye elini kolunu sallayarak gideceğinimi sandın. Müebbet bu. Ölünceye kadar çıkamayacak. Tabii af çıkmazsa.
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 10 saat önce Şikayet Et
    dikili terirust kayniyor devlet burayi temizlesin...
    Cevapla
  • Alpi 7 saat önce Şikayet Et
    Sadece terörist mi????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR