Adli Tıp açıkladı: Mezar, Cem Garioğlu'na ait!

Münevver Karabulut'u vahşice katledip cezaevinde intihar ettiği söylenen Cem Garipoğlu'nun feth-i kabir işleminin ardından Adli Tıp Kurumu'ndan açıklama geldi. Mezardan alınan örnekler Garipoğlu ile uyuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 11:31 GÜNCELLEME 08.10.2024 16:25 GÜNCEL
Adli Tıp açıkladı: Mezar, Cem Garioğlu'na ait!
Adli Tıp açıkladı: Mezar, Cem Garioğlu'na ait!

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürmesinin ardından cezaevinde 2014'te intihar eden Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından çıkarılan örneklerin, baba ve anneyle uyuştuğunu, yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu'nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim'de feth-i kabir işlemi yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji İhtisas Dairesi'nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir. Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, baba Mehmet Nida ve anne Tülay Makbule'nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu'na ait olup, yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir."

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 196 TÜMÜ
  • vahim 1 saat önce Şikayet Et
    Mezardaki değişiklikler poşet her şeyi anltıyor.. Kamuoyu ile dalga geçiliyor.
    Cevapla
  • Alp Arslan 1 saat önce Şikayet Et
    İnanmıyorum bu rapora ince ince işlenmiş zamanında yapılan,minareyi çalan kılıfını hazırlar.
    Cevapla
  • Coşkun 1 saat önce Şikayet Et
    Ayrıca kişinin ölüm sebebi olarak kendi balına poşet geçirerek havasız bırakıldı diyor . Buna inanan varsa evde poşet vardır mutlaka
    Cevapla
  • Araştırmacı 1 saat önce Şikayet Et
    Garipoğlu'nun "kayıp" 29 milyon dolarının izi Almanya'da bulundu haberini netten bulup sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyorum. Kafanızda şimşekler çakacak mı acaba.
    Cevapla
  • Turan 1 saat önce Şikayet Et
    Bu herkesi yoran bir sürece evrildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR