Discord'a erişim engeli getirildi! Bakan Tunç uyarmıştı

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla sosyal medya platformu Discord'a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada suç teşkil eden içeriklerle ilgili soruşturmalar başlatıldığını açıklamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 02:08 GÜNCELLEME 09.10.2024 02:08 GÜNCEL
Discord'a erişim engeli getirildi! Bakan Tunç uyarmıştı
Discord'a erişim engeli getirildi! Bakan Tunç uyarmıştı

Son zamanlarda olumsuz olaylarla gündeme gelen Discord uygulaması için Türkiye'den de adım geldi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla sosyal medya platformu Discord'a erişim engeli getirildi.

BAKAN TUNÇ UYARMIŞTI

Adalet Bakanı Bakan Tunç, bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar başlatıldığını kaydetti.

"BANT DARALTMA VE ERİŞİMİN ENGELLENMESİ YAPTIRIMLARI KARARLILIKLA UYGULANACAKTIR"

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca adli soruşturmalar başlatıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Bu içerikleri çıkarmayan ve bu konuda alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları hakkında 5651 Sayılı 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun' gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi yaptırımları kararlılıkla uygulanacaktır."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN KANUNLARINA VE KURALLARINA UYMAK ZORUNDADIR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve toplumu suçtan korumanın hukuk devletinin görevi olduğunu vurgulayan Tunç, şu uyarılarda bulundu:

"Ülkemizde yayın yapan ve milyonlarca kullanıcısı olan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorundadır. Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz."

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Abc 1 saat önce Şikayet Et
    Tmm anladık en özgürlükcü sizsiniz.ama artık yeter bukadarıda baydı.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Caydırıcı cezaymış bunlar cezadan korkmaz.hiçbir yöntem bunları düzeltmez.siz bunların sayfasını engellersiniz başka isim altında tekrar açarlar.bunları bilmeyecek kadar ferasetsizmisiniz. Yatamamen kapatın yada gençlerimizin bozulmaya devam etmesinin sorumlusu siz olursunuz.
    Cevapla
  • Ispartalı 1 saat önce Şikayet Et
    Kapatmak saçma.. Açık kalsın; buradan gizlice takip edin ve yakalayın. Kapatınca işlerini başka yollardan sürdürürler. ve bu tiplerin var olması bu uygulamada girmeleri değil, onları salıvermemiş sebebiyledir.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Boykot diyoruz hepimiz bu sosyal ağlarda ülkeyi kurumları takımları eleştiriyoruz. Devlet yetkilileri kapatmıyor kapatamıyor teknoloji diyoruz alternatif üretemiyoruz. Reklam veriyoruz VS herkes menfaatini peşinde diğer taraftan insanlar ölüyor
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    tiktok dahi hepsi kapatın çünkü ahlaki degerlerimiz hiç oluyor bazı kesimler tiktokta açılıp orasını burasını gösteriyor böyle şeylere izin vermeyin kapatin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR