Gıda sahtekarları ifşa oldu...Sucuk yerine kanatlı eti, kebap yerine kalp! İşte firmalar

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapanlara ilişkin listesini her gün güncelliyor. Son yapılan testlerde sağlığı tehlikeye atacak pekmezler ve tağşiş-taklit yapılan sucuk, bal, kekik ve zeytinyağları ifşa edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 07:42 GÜNCELLEME 09.10.2024 09:26 GÜNCEL
Gıda sahtekarları ifşa oldu...Sucuk yerine kanatlı eti, kebap yerine kalp! İşte firmalar
Gıda sahtekarları ifşa oldu...Sucuk yerine kanatlı eti, kebap yerine kalp! İşte firmalar

Herkesin ilgisini çeken sağlığı tehlikeye atan ve taklit-tağşiş yapılan ürünlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Vatandaşların sağlıklı gıdaya erişmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler sonrası uygunsuz olan ürünleri ifşa etmeye devam ediyor.

Son yapılan güncellemeyle birlikte birçok ürün listeye dahil edildi ve üreticileri açıklandı.

Kekik yerine yabancı maddeler, bal yerine taklit ürünler, kangal sucuk yerine kanatlı eti, Adana kebabında kalp, pekmezde ilaç etken maddesi, zeytinyağı yerine tohum yağları tespit edildi.

DENETİMLER LABORATUVAR ORTAMINDA GERÇEKLEŞİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler sonrası örnek alınan ürünleri laboratuvarlarında test ediyor ve ürünlerin içindeki maddeleri tespit ediyor.

SAHTECİLİK HAD SAFHADA

Ürünlerde sahtecilik had safhaya ulaşmaya başladı. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun, kebap gibi ürünlerde sıklıkla taklit ve tağşişe rastlanıyor. Fiyatından, tadından, renginden ya da kokusundan şüphelenilen gıdalardan uzak durulması sağlık açısından önem arz ediyor.

İŞTE SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜREK VE TAKLİT-TAĞŞİŞ YAPILMIŞ ÜRÜNLER

Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar

Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Sakatat 45 dakika önce Şikayet Et
    Birde şu hayvanın atık kısmı, sakatat sektörüne el atılsa, Kokarec diye bağırsak, Şirdan diye köyünün apandistini yediriyorlar, et yemeğinden pahalı satıyorlar,Çeyrek ekmek kokareç 150 TL,.insaf,sanki altın satiyorlar
    Cevapla
  • Salih 46 dakika önce Şikayet Et
    Toplumun sağlığına bilerek hainlik edenler hesabını verecek
    Cevapla
  • Vatandaş 55 dakika önce Şikayet Et
    Devleeetttt, Devlleeeeetttt. Uyumaaa...Sen uyursan meydan numusuza kalır..Namusuzdan da namus beklenmez..
    Cevapla
  • Özcan 56 dakika önce Şikayet Et
    Devletsin sen ifşa etmekle kalmayacak, fabrikaya, tüm mal varlıklarına el koyacaksın ki bir daha teşebbüs edilmesin.
    Cevapla
  • Ergun 1 saat önce Şikayet Et
    Ülkemizde neden mühür vurulmuyor bu hırsız sahtekar dolandırıcı katıl terörist itlerin kazanç yaptığı yerlere. Allah'ıma hergün dua ediyorum ki yaşadıkları binaların enkazın altında ölsünler hak yiyenler diye. Hakkımı yemeyin inşallah ailecek yok olursunuz yerseniz diyorum hergün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR