İçişleri'nden Discord operasyonu! Hepsi evinden alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram üzerinden suç unsuru içerikli paylaşımlar yapan 2 çocuğun gözaltına alındığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 08:01 GÜNCELLEME 09.10.2024 09:25 GÜNCEL
İçişleri'nden Discord operasyonu! Hepsi evinden alındı
İçişleri'nden Discord operasyonu! Hepsi evinden alındı

Discord sosyal medya platformunda suç unsuru içerikli videoları düzenlediği tespit edilen B.T. adlı çocuk,

Telegram isimli sosyal medya platformunda bulunan “Hz Ebu Cehil” isimli grupta “Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı” paylaşımlar yapan A.D.C. adında çocuk İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şubemiz ekiplerince muhafaza altına alınmıştır.

B.T. ve A.D.C.’nin ifadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacaktır.

Milli ve manevi değerlerimiz aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız.

Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    suç unsuru video içerik paylaşımı yapabiliyorsa o vatandaş çocuk değildir! aklı kesiyordur. bilerek isteyerek yapıyordur. cezası neyse o uygulanmalı! bunlar artık yetti!
    Cevapla
  • Şevki 1 saat önce Şikayet Et
    Kapatın sayın bakan discord gibi gereksiz uygulamaları silin bu ülkeden
    Cevapla
  • 06 01 1 saat önce Şikayet Et
    Yabacı ne kadar sosyal medya ağı varsa gereksiz olanlar kaptın gıtsın sayın başkanım
    Cevapla
  • bilal 1 saat önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Tik tok rezaletine de bir yasak bekliyoruz ...aslında birçok ahlaksızlık içeren site ve uygulama var hepsini ele almak lazım ,yoksa gençliğe geçmiş olsun sonumuz felaket görmeyen körlere selam olsun...
    Cevapla
  • ismail 1 saat önce Şikayet Et
    Kapatın gitsin, ne ögzürlükmüş arkadaş. İnsanların çocuklarını ellerinden alıyor bu siteler halen millet özgürlük dityor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR