Bakan Bayraktar'dan dikkat çeken 'kış saati' açıklaması!

Bakan Bayraktar, kış saati uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 17:19 GÜNCELLEME 09.10.2024 17:25 GÜNCEL
Bakan Bayraktar'dan dikkat çeken 'kış saati' açıklaması!
Bakan Bayraktar'dan dikkat çeken 'kış saati' açıklaması!

Avrupa'da kış saati uygulamasına geçmeye hazırlanılırken, Türkiye'de saatlerin geri alınıp alınmayacağı merak edilmeye başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve kış saati uygulamasına değindi.

Konuyla ilgili konuşan Alparslan Bayraktar, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller, mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler." ifadelerini kullandı.

BU YIL DA DEVAM EDECEK

Dünya genelinde saatler, 29 Ekim Pazar günü geri alınıyor. Türkiye'de 2016 yılında başlayan kalıcı yaz saati uygulaması bu yıl yine devam edecek.

Avrupa'da 29 Ekim tarihinde kış saati uygulamasına geçildiğinde Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile ise 3'e çıkıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Cenk1453 18 dakika önce Şikayet Et
    Kış saati uygulamasına geri dönülmelidir. Sabah kalktığımızda karanlık oluyor mecburen elektrikler açılıyor. Akşam erken karanlık oluyor yine elektrikler açılıyor tasarrufu nasıl yapıyorsunuz anlamadım gitti.
    Cevapla
  • Hasan 1 saat önce Şikayet Et
    Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında neredeyse 2 saat zaman farkı var. Bazı işler yerel saate göüe ayarlanza daha iyi olur. Bunu valilikler mi yapar hükümet mi yapar bilemem ama bir ayarlama yapılırsa iyi olur bence
    Cevapla
  • Yaşar 1 saat önce Şikayet Et
    Kış saatine geri dönülsün, toplumun büyük bir kısmı bunu istiyor. Bu gibi isteklere kulak tıkandığı için seçimler hüsran oluyor. Bu basit bir konu değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Çıksın ne oluyor ki
    Cevapla
  • Ali 1 saat önce Şikayet Et
    Bu ısrar niye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR