Starbucks önündeki protestolar artıyor: Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubeleri önündeki İsrail karşıtı protestolarını sürdürdü. Soykırım karşıtı aktivistlerin açtığı pankartlar dikkat çekerken, boykota devam edilmesi çağrısı yinelendi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2024 01:01 GÜNCELLEME 11.10.2024 01:02 GÜNCEL
Starbucks önündeki protestolar artıyor: Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır
Starbucks önündeki protestolar artıyor: Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır

Protestocular, kahve zinciri Starbucks'ın Avcılar, Kağıthane, Sultanbeyli ve Zeytinburnu'ndaki şubelerinin önünde bir araya geldi, polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

ÇARPICI PANKARTLAR

Katılımcılar, "Siyonist sermayeleri ülkemizde istemiyoruz", "İnsanlık için küresel boykot" yazılı pankartlar ile "Gazze'de her 9 dakikada 1 çocuk ölüyor", "Filistin özgür olana kadar susmayacağız", "Bu soykırıma ismini yazdırma" ve "Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır" yazılı dövizler taşıdı. Grup üyeleri "Katil İsrail Filistin'den Defol" sloganları attı.

Sultanbeyli'deki Starbucks şubesi önünde açıklama yapan Alperen Ocakları İlçe Başkanı Enes Doğan, İsrail ordusunu besleyen şirketlerin ürünlerinin kullanılmaması gerektiğini söyledi.

"BOYKOT ETMEYE DEVAM ETMELİYİZ"

Boykot uygulamasının önemine değinen Doğan, "Bütün dünyada işlenen insanlık suçlarına sessiz kalmamak ve zulme ortak olmamak için katil İsrail'e destek veren markaların ürünlerini boykot etmeye devam etmeliyiz. Filistin'in özgür olduğu yarınlara kavuşmak ümidiyle." dedi.

"ICE GENOCIDE MOCHA"

Kağıthane'de protesto gösterisi yapan grup ise Starbucks şubesine girerek burada oturan müşterilere, "Ice Genocide Mocha alarak Filistinlilerin katledilmesine destek olabilirsiniz" yazılı broşür dağıttı.

"MAZLUMLARIN BEDDUASINI ALMAMAK İÇİN..."

Burada grup adına basın açıklaması yapan Zeki Mecidiye ise "Gazze'de her bir Müslüman, İsrail'e karşı basit bir tavır alamayan herkese beddua ediyor. En azından insanlığımızı belli etmek için, katliama ortak olmamak için, Gazzeli mazlumların bedduasını almamak için, hepinizi boykot konusunda ciddi olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Platform üyeleri, basın açıklamalarının ardından dağıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR