Bakanlık 3 firmayı daha ifşaladı: Ürünlerinde boya ve ilaç etken madde bulundu!

Gaziantep'te faaliyet yürüten zeytinyağı firmasının ürünlerinde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya ve Kocaeli ile İstanbul merkezli 2 firmanın ürettiği bonbon şeker ve poşet çayda ilaç etken maddesine rastlandığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2024 17:41 GÜNCELLEME 11.10.2024 17:55 GÜNCEL
Bakanlık 3 firmayı daha ifşaladı: Ürünlerinde boya ve ilaç etken madde bulundu!
Bakanlık 3 firmayı daha ifşaladı: Ürünlerinde boya ve ilaç etken madde bulundu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimleri sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları, bakanlığın web sitesinde yer alan 'Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi'nde ilan ediyor. 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası burada paylaşılıyor.

ZEYTİNYAĞINDA KULLANIMINA İZİN VERİLMEYEN BOYA TESPİT EDİLDİ

Sitede 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' bölümünde; merkezi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan 'Eymen Heco' firmasının 'Hairat Halep Zeytinyağı' ürününde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespit edildiği belirtildi.



POŞET ÇAYDA İLAÇ ETKEN MADDESİ TESPİT EDİLDİ

Yine Kocaeli'nin Derince ilçesindeki 'Peril Gıda Alkolsüz Fonksiyonel İçecekler' şirketinin glisengli bonbon şeker ürününde ve İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki 'Nur Baharat' firmasının ürettiği poşet çayda ilaç etken maddesi tespit edildiği belirtildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Cskn 10 dakika önce Şikayet Et
    Artık lokantaya gitmem. Kırmızı et almam. Bir kaç kişi bir olun kesin tosun. Koyun derin dondurucuya 6 ay et yiyin. Amatör kıyma makinası alın kıymanızı kendiniz çekin.
    Cevapla
  • Diyarbakır 11 dakika önce Şikayet Et
    Devlet yayınlıyor rezış edıyor bu fırmalardan urun almayın zaten otomatıkman batacaklar ve bırdaha kimse bunlara yeltenmeyecek. Herseyı başkasından da beklemeyın lıstelerı kaydedın ve kontrol edın fırma ısımlerı de belli urun ismide almayın bukadar kolay.
    Cevapla
  • İflas 14 dakika önce Şikayet Et
    Kanunen market ve kasaplarda hazır kıyma satışı yasak diye biliyorum . Ne acıdırki kasap market hazır kıyma satıyor suç kimdedir acaba
    Cevapla
  • cascades 17 dakika önce Şikayet Et
    benim anlamadığım yenimi farkediliyor eyer öyle ise çook yazık daha önceki bakanlık ne yapıyormuş
    Cevapla
  • mehmet 23 dakika önce Şikayet Et
    Bu devlet bunlara ceza ve ağır yatırım uygulamalı yoksa bunun sonu alınmaz insanlar para için insanlıklarını unutmuş
    Cevapla
  • Murat 12 dakika önce Şikayet Et
    İfşa olmaları ticaret için en büyük cezadır. Büyük cezayı toplumun kendisi verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR