Bir ilimizde yasak kararı! Vatandaşlara uyarı

Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin 12 Ekim'den itibaren 3 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2024 22:22 GÜNCELLEME 11.10.2024 22:22 GÜNCEL
Bir ilimizde yasak kararı! Vatandaşlara uyarı
Bir ilimizde yasak kararı! Vatandaşlara uyarı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddesine istinaden yapılması muhtemel tüm açık alan etkinlikleri olan toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi etkinliklerin yasakladığı bildirildi.

3 GÜNLÜK YASAK KARARI ALINDI

Açıklamada, valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1 maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinlikleri ve ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişiliklerinin ticari faaliyetlerinin yasağa dahil olmadığı bildirildi. Açıklamanın devamında, "5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C Maddesi ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddesine istinaden yapılması muhtemel tüm açık alan etkinlikleri olan toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, broşür dağıtma, pankart asma ile ilimiz merkez ve ilçelerinde eylem, etkinlik düzenlemek ve düzenlenecek olan eylem etkinliğe destek vermek amacıyla ilimize gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırlarına girişleri 10 Ekim 2024 saat 00.01’den 10 Ekim 2024 saat 23.59’a kadar 3 gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Milletin ferdi 49 dakika önce Şikayet Et
    Güzel İlimiz Urfa terör itlerini ve hırsızlar yüzünden ne hale geldi.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    demcileri vatandaşlıktan çıkarın gitsin
    Cevapla
  • German 50 1 saat önce Şikayet Et
    Kaçak Elektirik kullanmiyoruz diye herhalde
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    5 yıl süreyle tüm Türkiyede olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    şu kaçak elektrik kullanıp jandarma yi taşla kovalayan ilçemiz urfa
    Cevapla
  • Mammut 1 saat önce Şikayet Et
    Urfa ilçe değil koca Köy:))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR