Tüm dünyada yankılandı... Erdoğan'dan 'Gazze videosu' mesajı: Çok rahatsız olmuşlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki soykırımın yıldönümü vesilesiyle paylaşılan videoya ilişkin, "Çok rahatsız olmuşlar. Benimle ilgili İsrail gazeteleri hemen manşet atmış. Gereğini yaptık, Allah tesirini halk etsin" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 14:31 GÜNCELLEME 12.10.2024 14:31 GÜNCEL
Tüm dünyada yankılandı... Erdoğan'dan 'Gazze videosu' mesajı: Çok rahatsız olmuşlar!
Tüm dünyada yankılandı... Erdoğan'dan 'Gazze videosu' mesajı: Çok rahatsız olmuşlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri dönüşünde aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de bulunduğu gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Gazze’deki soykırımın yıldönümü vesilesiyle paylaşılan videoya ilişkin Erdoğan, "İnsanlığı katledenleri durdurabilmek, bunun yanında toplumların vicdanlarını harekete geçirmek için ne kadar geniş kitlelere erişebilirsek o kadar iyi. Videomuzu paylaşarak hissiyatımıza ortak olan İngiliz müzisyen Roger Waters, Yunanistan eski ekonomi bakanı Yanis Varufakis gibi isimlere de teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

"ÇOK RAHATSIZ OLMUŞLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'deki soykırım herkesin önünde gerçekleşmiş ve insanlığın tarihi utançları arasındaki yerini almıştır. Bu utancın izlerini bugün İsrail denen Siyonist terör örgütünün yanında duranlar, nesiller boyunca taşıyacaktır. Bizim en son millete seslenişte yaptığımız konuşmadaki bazı başlıklar hemen İsrail yayın organlarında yer aldı. Çok rahatsız olmuşlar. Benimle ilgili İsrail gazeteleri hemen manşet atmış. Biz onlardan izin alacak değiliz tabii ki. Gereğini yaptık, Allah tesirini halk etsin." ifadelerini kullandı.

"Biz evlatlarını yitiren annelerin feryatlarını duyuyoruz." diyen Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Ama Siyonist İsrail'in böyle bir derdi yok. Onlar soykırıma devam edecekler. Biz de Siyonist İsrail'in işledikleri suçları dünyanın gözüne soka soka anlatacağız. Gururla söylemeliyim ki, ülkemde terör devletinin yaptıklarına karşı elhamdülillah büyük bir bilinç oluştu. Bunu kalıcı kılmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Batılı ülkelerde de bu anlayışı geliştirmemiz şart. Bizler de İsrail soykırımının hesabını sormak için hukuk ve diplomasi zemininde ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Durmak yok, bu konuda yola devam diyoruz. İletişimin tüm mecralarını kullanıyoruz. Bunu da yine başta İletişim Başkanım olmak üzere yapmaya, iletişim mecralarını etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz. "

KAYNAK : Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR