Ankara'da emniyet ve jandarmaya 380 araç tahsis edildi

Ankara’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın filosuna 380 araç daha katıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin ile Jandarma Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya törende açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2024 18:33 GÜNCELLEME 14.10.2024 18:34 GÜNCEL
Ankara'da emniyet ve jandarmaya 380 araç tahsis edildi
Ankara'da emniyet ve jandarmaya 380 araç tahsis edildi

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen araçların teslim töreninde konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, emniyet ve jandarmaya teslim edilen araçların personelin hareket kabiliyetini artıracağını ve hizmet standartlarını da daha yukarı çekeceğini belirterek, “Emniyet teşkilatımızın halihazırda bulunan 2 bin 854 araca 288 araç daha eklenerek, 206’sı trafik ekiplerinde, 82’si asayiş birimlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmiştir. Ankara giderek artan nüfusuna paralel olarak artan trafiği ile her geçen gün vatandaşımız açısından trafik hizmetlerinin daha da yukarı çıkarılması gerektiren bir hal almıştır. Dolayısıyla hem atanan personellerin hem de araçların trafik hizmetlerine tahsis edilmesinin özel bir anlamı vardır. İl Jandarma Komutanlığımız bünyesinde 528 aracımız vardı. Şu an itibarı ile 92 araç daha kolluk hizmetlerinin emrine tahsis edilerek, güncel sayımız 620’ye ulaşmıştır. Yine tahsis edilen araçlardan 28 araç trafik hizmetlerinde, 17 araç ise asayiş hizmetlerinde kullanılacaktır. Otoyolda hem trafik hem de asayiş hizmetleri birleştirildi ve jandarma tarafından yürütülecek. Burada mağdur olan vatandaşımızın herhangi bir trafik kazası halinde bir taraftan trafik tespiti yapılırken, diğer taraftan adli boyutunun da incelenmesi sağlanmış olacak. Bunun için de 47 araç jandarmaya tahsis edildi” dedi.

Jandarma ile emniyet teşkilatının koordine halinde fedakarca görev yaptığını söyleyen İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya ise, "İlimizde huzur ve güvenlik ortamının sağlanması amacıyla gece gündüz demeden fedakarca görev yapan jandarma personelimiz, yeni tedarik edilen araçlarımız ile birlikte emniyet ve asayiş hizmetlerini daha etkin bir şekilde yerine getirecektir" diye konuştu.

Yalçınkaya, tahsis edilen araçlardan bir kısmının trafik hizmetlerinde, bir kısmının da otoyollarda görev yaparak bir yandan trafik güvenliğini sağlayacağını, diğer yandan otoyollardaki muhtemel asayiş suçlarına anında müdahale edeceğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de, Başkent'in güven ve huzurunun sağlanması için personelin görevlerinde kullanacağı yeni araçlar ile gelişen ve değişen şartlara uyum sağlayacaklarını ifade ederek, “Yeni araç ve personel takviyesi ile birlikte trafik düzeni ve kazaların önlenmesi sağlanacak, olaylara daha hızlı müdahale edilebilecek, suçların önlenmesinde ve suçluların yakalanmasında önemli bir ivme kazanılacaktır. Böylelikle olaylara müdahale süremiz yüzde 30 daha da kısalacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin desteği ve güveninden güç alarak tavizsiz bir şekilde suç ve suçlularla mücadelemizi sürdürecek, hızlı, dinamik, nitelikli ve vatandaş odaklı çalışma anlayışımızla güvenli başkentin teminatı olacağız” dedi.

KAYNAK : İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Kamudaki tasarruf ne oldu
    Cevapla
  • BEY YILMAZ 2 saat önce Şikayet Et
    yakışır kahramanlarımıza
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun ama kimse özel işleri için bu arabaları kullanmasınlar
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Hayirli olsun Rabbim korusun
    Cevapla
  • Alper 2 saat önce Şikayet Et
    Kolluk kuvvetlerine elektrikli araç verilmesin adamlar telsizi bile uzaktan patlatıyor çok tehlikeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR