Okullar bugün tatil mi? 16 Ekim Çarşamba okullar tatil mi oldu?

16 Ekim 2024 Çarşamba sabahı okulların tatil olup olmadığı arama motorlarında sorgulanıyor. AFAD, Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'daki illerde de deprem şiddetli hissedildi. Ayrıca Malatya'da meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından vatandaş internette, "Okullar bugün tatil mi? 16 Ekim Çarşamba okullar tatil mi oldu?" sorularına yanıt arıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 12:02 GÜNCELLEME 16.10.2024 12:08 GÜNCEL
Okullar bugün tatil mi? 16 Ekim Çarşamba okullar tatil mi oldu?
Okullar bugün tatil mi? 16 Ekim Çarşamba okullar tatil mi oldu?

AFAD, Malatya Kale merkezli 5.9 şiddetinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'daki illerde de deprem hissedildi. 

16 Ekim 2024 Çarşamba günü Malatya'da meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından Malatya Valisi Seddar Yavuz okulların tatiliyle ilgili açıklama yaptı. Peki, Okullar bugün tatil mi? 16 Ekim Çarşamba okullar tatil mi oldu?

OKULLAR BUGÜN TATİL Mİ?

16 Ekim 2024 Çarşamba günü Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da bulunan okullar tatil edildi. Diğer illerdeki öğrenciler okullarına her zamanki saatlerinde gidecekler.

Malatya'da bugün meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremin ardından Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Şu ana kadar olumsuz bir tespitimiz bulunmamıştır. Saha çalışmalarımız devam ediyor. Bugün okulları tatil ettik." açıklamasında bulundu.

ÖLEN VE YARALI VAR MI?

Deprem nedeniyle Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplamda 3 binada kısmi çökme meydana geldiği ve can kaybının olmadığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 şiddetindeki  depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

ARTÇI DEPREMLER OLDU

AFAD verileri doğrultusunda, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9'luk depremin sonrasında 6 artçı deprem daha meydana geldi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Malatya’nın Kale ilçesinde 16 Ekim 2024 Çarşamba günü sabah 10.46’da meydana gelen deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden mesaj paylaştı.

Bakan Kurum, “Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hakan 2 saat önce Şikayet Et
    Evet İstanbul'da okullar tatil
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR