Özgür Özel, 21 Ekim'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek

CHP lideri Özgür Özel, 21 Ekim Pazartesi günü 8 yıldır Edirne Cezaevi'nde terörden tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 14:47 GÜNCELLEME 16.10.2024 14:47 GÜNCEL
Özgür Özel, 21 Ekim'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek
Özgür Özel, 21 Ekim'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yapacağı beş günlük ziyaretinden önce Selahattin Demirtaş’la cezaevinde bir görüşme gerçekleştirileceği öğrenildi.

CHP lideri, yaklaşık sekiz yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek.

Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri bu ziyaret için Adalet Bakanlığı ile iletişime geçerek, ziyaret için başvuruda bulundu. Ziyaret pazartesi (21 Ekim) gerçekleştirecek.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NEDEN TUTUKLANDI?

Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve dokuz HDP'li milletvekili ile birlikte Türkiye Anayasası'na göre, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Bülent 4 dakika önce Şikayet Et
    oy verenlere hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • blnt 35 dakika önce Şikayet Et
    evet böylece chp nin pkk tarafından işgali ve fetö ile sıkı sıkıya bağlı olduğu artık gün yüzüne çıkmıştır neredesin mavi gözlüm diyen eyyy chp liler dua edin Ata kalkmasın yoksa vay halinize
    Cevapla
  • Gazze'li 49 dakika önce Şikayet Et
    CHP başka ne işe yarar varsa da bilen yok
    Cevapla
  • komando 1 saat önce Şikayet Et
    Oraya gidenler yok olup gidiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Bu ülkeden neden dürüst ahlaklı ve akıllı siyasetçi çıkmaz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR