Bakan Kurum'dan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama: Kaç bina hasar aldı?

Son dakika deprem haberi: Bakan Kurum, Malatya'daki 5.9'luk depremin ardından Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı; Malatya’da 18 az hasarlı binanın tespit edildiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 09:42 GÜNCELLEME 17.10.2024 10:03 GÜNCEL
Bakan Kurum'dan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama: Kaç bina hasar aldı?
Bakan Kurum'dan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama: Kaç bina hasar aldı?

SON DAKİKA HABERİ: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün öğle saatlerinde Malatya'da gerçekleşen 5.9'luk depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kurum; depremin ardından son durumu açıkladı, sarsıntıda hasar alan bina sayısını belirtti. 

Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı?Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı?

Şubat ayına kadar devam edebilir! Uzman isim bir bölgeyi uyardıŞubat ayına kadar devam edebilir! Uzman isim bir bölgeyi uyardı

Bakan Kurum, birçok ilden hissedilen deprem için şu ana kadar bin 211 ihbarın geldiğini kaydetti. Kurum açıklamasında; "Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze bağlı hasar tespit ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiştir." dedi.

DEPREMDE HASAR ALAN BİNA SAYISI

Kurum'un açıklamasına göre Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı; Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edildi.



Bakan Kurum'un açıklaması şu şekilde;

"Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze bağlı hasar tespit ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiş; Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı. Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız."

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Vatandaş 44 dakika önce Şikayet Et
    Deprem Elazığ'ı daha kötü vurmuş anlaşılan
    Cevapla
  • Behlüldane 2 saat önce Şikayet Et
    Çapsız Türke cvp Malatyada bir ayda şehir kuruluyor Devlet her halde mutahitlere sizin gibi türkü söylemiyor 7/24 calisan işçilerine 5bin TL günlük yevmiye ödüyor
    Cevapla
  • TÜRK 4 saat önce Şikayet Et
    Sorun değil alırsınız ek vergilerle bizlerden.Siz yapmanız gerekenleri yapmayın deprem olunca yıkımların faturasını bize kesin Deli Dumrul vergileriyle.Bunun için çok okumaya gerek yok ki,bir ilkokuldan çağırın bir öğrenciyi o da aynısını akıl eder zaten.
    Cevapla
  • vatandaş 4 saat önce Şikayet Et
    o binaların imar affı başvurusu varmı iyi incelensin.
    Cevapla
  • Eski akp li 4 saat önce Şikayet Et
    Meemed şişmek vergiyi , kitleyecek. Hahhada hahha hahhada hahha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR