Abdullah Öcalan'ı ziyaret edecek milletvekili belli oldu: ‘İmralı’ya gidebilir’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı ziyaret için başvurusu değerlendirilen ismi açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 11:37 GÜNCELLEME 17.10.2024 11:46 GÜNCEL
Abdullah Öcalan'ı ziyaret edecek milletvekili belli oldu: ‘İmralı’ya gidebilir’
Abdullah Öcalan'ı ziyaret edecek milletvekili belli oldu: ‘İmralı’ya gidebilir’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, uzun süredir kimse ile görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’la ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Selvi, Öcalan’ın DEM Partili Milletvekili yeğeni Ömer Öcalan'ın İmralı'ya ziyaret edebileceğini yazdı.

Selvi, "Yeni bir çözüm süreci gündemde değil," dediği yazısında, çağrının "terörün bitirilmesine" yönelik olduğunu belirtti.

Selvi, "Peki bu konuda bir gelişme var mı?" diye sorduğu yazısında Abdullah Öcalan'la uzun süredir görüşme yaptırılmadığını ancak DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'na, "Yeğen olarak 16.08.2024'te sayın Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmek istiyorum" diye başvuruda bulunduğunu hatırlattı. 

Selvi yazısında, "Ömer Öcalan'ın görüşme talebi değerlendiriliyor diye kulağıma geldi," diyerek şunları aktardı:

"Henüz izin verilip verilmemesi kararı alınmamış. Ama Ömer Öcalan'ın başvurusu değerlendiriliyor. Avukatların görüşmeyi istismar ettiği düşünülüyor. O nedenle avukatların görüşmesine izin verilmesini beklemiyorum ama aile adına Ömer Öcalan'ın görüşmesine izin verilebilir. Tekrar ifade edeyim. Henüz karar verilmiş değil."

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • osman Ilgaz. 4 saat önce Şikayet Et
    Allah aşkına etmeyin eylemeyin. Öcalanda, pkk da , Dem de hatta dağda yaşayan sözde "lider kadro" denilen katil, sapık, tecavüzcü kişilerin elinde bir güç yok Bunların hepsi ABD' nin uşağı . Uşaklarla değil sahipleri ile görüşün. Bu gerçeği Açılım Sürecinde görmediniz mi? Daha kaç kere yanılacağız???? Daha kaç kere aldanacağız???
    Cevapla
  • Sakin 3 saat önce Şikayet Et
    Film başka dostlar alışverişte görsün unutma CHP iktidarinda ne olacak tahmin edebiliyormusun
    Cevapla
  • Faruk 4 saat önce Şikayet Et
    Cani !!!! teröristle görüşülmez. sıkın kafasına canlı yayında! 40 000 bin canımızı katleden itle ne görüşülüp ne fayda sağlayacak. bir TRABZON lu olarak bu VATAN topraklarında bütün IRK kardeşlerimizle hiç bir sıkıntımız yok. VATAN hainleri hariç tabiki de.
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Asmak için görüşün
    Cevapla
  • Vatandaş 4 saat önce Şikayet Et
    Ya gene aynı çukur olaylarını yaşatmayın bize bunlarla barış olma. Bunlar insanı arkadan vurur.
    Cevapla
  • Lann bırrak! 5 saat önce Şikayet Et
    Cübbeli ziyaret etsin de biraz akaid sohbeti versin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR