Okulda cıva tüpü kırıldı: 3 kişi hastanelik oldu! Tatil kararı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bir okulda deney için kullanılacak olan cıva tüpü, laboratuvara götürüldüğü sırada yere düşerek kırıldı. Bir öğrenci ve iki okul çalışanı tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 14:46 GÜNCELLEME 17.10.2024 15:29 GÜNCEL
Okulda cıva tüpü kırıldı: 3 kişi hastanelik oldu! Tatil kararı
Okulda cıva tüpü kırıldı: 3 kişi hastanelik oldu! Tatil kararı

Olay, Karamürsel Atatürk Ortaokulu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, deney için kullanılması planlanan cıva tüpü, laboratuvara götürüldüğü sırada kutudan yere düşerek kırıldı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Öğrenciler, öğretmenler ve çalışan görevliler hemen okuldan tahliye edildi.



OKUL TATİL EDİLDİ

Bir öğrenci ve iki okul çalışanı, tedbir amaçlı Gölcük Necati Devlet Hastanesine kaldırıldı. Öğrenci ve çalışanların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yerdeki parçalar ekipler tarafından temizlendi. Okul ise tatil edildi.



Haberi alır almaz okula gelen Fazlı Soytürk, "Okulda cıva dökülmüş. Torunum bu okulda okuyor. Haberi alınca buraya geldik. Ambulansla hastaneye götürülenler oldu" dedi.

Sesler üzerine okula Adnan Altıparmak ise "Okula itfaiye araçlarının geldiğini seslerinden anladık. Öğrendiğimize göre, laboratuvarda öğrencilerin ve öğretmenlerin deneyi sırasında cıva dökülmüş. İtfaiye ekiplerimiz gerekli tedbirleri alarak, öğrencileri tahliye etti" diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Mehmet 4 saat önce Şikayet Et
    Uygulamalı eğitim yaptığı için okulu tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • hhüseyin 5 saat önce Şikayet Et
    Allah esirgesin bu ne tedbirsizlik. Kana karışsa direkt felç eder
    Cevapla
  • Halid Dazkiri 5 saat önce Şikayet Et
    Metalik civa ise çocuk ağzına, burnuna çekmedikçe veya kulak vb. bir delikten zerketmedikçe çok panik yapmaya gerek yok. Lakin organometalik formda ise lab eldiveni üzerinden temas bile büyük sıkıntı olabilir.
    Cevapla
  • Ya biz 5 saat önce Şikayet Et
    Çocukluğunda civayla oynamayan var mıdır?
    Cevapla
  • Mehmet 6 saat önce Şikayet Et
    aynen ben çocukluğumda beyaz civayı aylarca sakladım çıplak halde. üstüne vurunca dagiliyirdu. demekki çok tehlikeliymiş
    Cevapla
  • kesinlikle 5 saat önce Şikayet Et
    civa maruziyeti bilişsel fonksiyonlarda gerilik yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR