Ebrar Sitesi davasında yeni gelişme

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 58 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi A Blok'un yıkılmasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 18:52 GÜNCELLEME 17.10.2024 19:16 GÜNCEL
Ebrar Sitesi davasında yeni gelişme
Ebrar Sitesi davasında yeni gelişme

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Ebrar Sitesi A Blok'ta 58 kişinin ölümüne ve 18 kişinin yaralanmasına ilişkin 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka dosyadan tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı ile Atilla Öz bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı. Müştekiler, müşteki avukatları ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Firari sanık Mustafa Timurbanga ile tutuksuz sanıklar Ahmet D. ile Meliha T. duruşmaya katılmadı. Sanık Tevfik Tepebaşı, savunmasında, 10 davada yargılandığını, bugün 3 duruşması bulunduğunu ve kendisinin suçsuz olduğunu savunarak beraatini talep etti.

Atilla Öz ise önceki beyanını tekrar ederek tahliye talebinde bulundu.

Ebrar Sitesi'nin 8 bloğunun elektrik işini yapan E.I, tanık olarak verdiği ifadede, iş için Ahmet D, Tevfik Tepebaşı, Atilla Öz ve firari sanık Mustafa Timurbanga ile muhatap olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 23 Ocak 2025'e erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR