MİT'ten casus operasyonu! Çok sayıda kişi yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı, dünya genelinde binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk şebekesine yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 09:32 GÜNCELLEME 18.10.2024 09:51 GÜNCEL
MİT'ten casus operasyonu! Çok sayıda kişi yakalandı
MİT'ten casus operasyonu! Çok sayıda kişi yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın siber casusluk şebekesine yönelik operasyonunda 9 kişi daha tutuklandı. Soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı ise 20’ye yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, MİT koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliği ile gerçekleştirilen yeni bir kritik operasyonla birlikte 9 kişi daha siber casusluk suçlaması ile tutuklandı. Böylece soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 20’ye ulaşmıştır.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR HEDEFTE

MİT’in yürüttüğü çalışmalar ile şüphelilerin, elde ettiği bilgileri sosyal medya platformları üzerinden terör örgütleri dahil olmak üzere talep eden herkese sattığı belirlendi.



Operasyon kapsamında, verilerin satışının yapıldığı 18 internet sitesi daha erişime kapatıldı. Ele geçirilen verilerin, organize suç çeteleri tarafından gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara şantaj yapmak amacıyla kullanıldığı da tespit edildi.

MİT CAYDIRICI OPERASYONLARINA DEVAM EDİYOR

MİT, siber casusluk ve siber terörizmle mücadelede kararlılığını sert bir şekilde ortaya koyuyor. Yurt dışıyla bağlantılı siber tehdit ağlarının çökertilmesi için kapsamlı operasyonlar hız kesmeden sürecek, ulusal siber güvenliğin sağlanması adına her türlü önleyici ve caydırıcı tedbir kararlılıkla hayata geçirilecek.

KAYNAK : Haber7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • sütçü 39 dakika önce Şikayet Et
    yakalanan çesitler en az 1 ay mit de özel hücrelerde sorgulanmalı .25 gün içinde çocukluk anılarını dahi anlatır ve çözülür.en 10 kişiyi ele verir.%10 bilgi alıpta mahkemeye çıkartıpta hapse göndermeyin.
    Cevapla
  • Seyfi 1 saat önce Şikayet Et
    Sözcü gazetesi, TV, tüm yayın kuruluşu çalışanların hepsini alın asıl ajan onlar, açık açık yspiyorlar
    Cevapla
  • cabbar 1 saat önce Şikayet Et
    besleyeceğimize öldürün ya ne yakalıyorsunuz hain haindir
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    ibreti alem için asın hainleri
    Cevapla
  • as selam 1 saat önce Şikayet Et
    kafalarına sıkın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR