Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilecek mi? Saatler geri alınacak mı?

Saatler geri alınacak mı, Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilecek mi? sorularının cevapları arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. En son 2015 yılının Ekim ayında kış saati uygulamasına geçen Türkiye, 2016 Mart ayında yaz saati uygulamasına geçiş yapmıştı. Bu tarihten itibaren bir daha kış saati uygulamasına geçilmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 15:07 GÜNCELLEME 18.10.2024 15:25 GÜNCEL
Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilecek mi? Saatler geri alınacak mı?
Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilecek mi? Saatler geri alınacak mı?

Saatler geri alınacak mı, Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilecek mi? sorularının yanıtları internette sorgulanıyor. Sabahleyin erkenden evden çıkıp işe giden vatandaşların havanın karanlık olmasından dolayı Türkiye'nin kış saati uygulamasına geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Konuya dair Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıklama yaptı. 

TÜRKİYE'DE KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GEÇİLECEK Mİ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulaması hakkında, "ı "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" dedi.

Bakan Bayraktar'ın yapmış olduğu açıklamaya göre Türkiye kış saati uygulamasına geçmeyecek. Böylelikle saatler geri alınmayacak.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR, NE İŞE YARAR?

Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla faydalanmak için saatlerin bir saat geri alındığı bir uygulamadır.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Vatandaşın can güvenliği ve elektrik tasarrufu için yanlıştan bir an önce dönülmeli, yine eskisi gibi yaz ve kış saati uygulaması geri getirilmeli. Çoluk çocuğu karanlıkta yollara dökmemeli.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR