Sahneye çıkmadan 18 maaş! İsim isim tespit edildi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın, "Lale Devri bitti. Çalışmayan oyuncu istifa etsin" sözleri sonrası gözlerin çevrildiği Devlet Tiyatroları ile ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıkıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2024 11:25 GÜNCELLEME 20.10.2024 12:08 GÜNCEL
Sahneye çıkmadan 18 maaş! İsim isim tespit edildi
Sahneye çıkmadan 18 maaş! İsim isim tespit edildi

Devlet Tiyatroları'nda yıllarca sahneye çıkmadan para kazanan oyunculardan biri daha ortaya çıktı.

Sabah'ın  edindiği bilgiye göre, Dilara Keyf isimli tiyatrocu 1994-1995 sezonunda Devlet Tiyatroları'nda sahneye çıkmaya başladı. 2005 yılına kadar düzenli olarak oyunlara çıkan oyuncu 2005 ile 2009 arası sahneye çıkmadı. Oyuncu daha sonra 2013'e kadar sahneye çıkarken, 2016'ya kadar yine sahneye çıkmadı. Keyf, 2019'dan itibaren ise hiç sahneye çıkmadı.



5 yıldır oyunlarda görev almayan oyuncunun Disiplin Kurulu Sanatçı Temsilcisi olması da dikkat çekti. Oyuncunun disiplin kurallarına kendisi uymaması tepki çekiyor.

KARDEŞİ DE TİYATROCU

Dilara Keyf'in kendisi gibi kardeşinin de Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olduğu öğrenildi. Oyuncunun kardeşinin Deniz Keyf olduğu belirtiliyor.

LALE DEVRİ BİTECEK Mİ?

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın 'Lale Devri bitti' sözleri sonrası sahneye çıkmayan oyuncular için bir yaptırım uygulaması bekleniyor. Vatandaşlar, yılda 18 maaş alan oyuncuların aktif olarak sahneye çıkması gerektiği görüşünde hem fikir.

70'TEN FAZLA İSİM UZUN SÜREDİR SAHNEYE ÇIKMIYOR

 70'ten fazla isim uzun süredir sahneye çıkmıyor. Bu oyuncuların isimlerinin tespit edildiği belirtiliyor.

AYLIK NE KADAR KAZANIYORLAR?

Devlet Tiyatroları oyuncularının aylık ortalama 65 bin TL kazandıkları, her 2 ayda bir teşvik adı altında ilave 35 bin TL aldıkları öğrenildi.

KAYNAK : Sabah
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 282 TÜMÜ
  • Fahri özcan 4 saat önce Şikayet Et
    Çok garip bir ülke kimisi geçim derdindeyken böyle utanmaz ve yüzsüzlerinde gözleri doymak bilmiyor toprak doyursun gözünüzü
    Cevapla
  • Serpil 4 saat önce Şikayet Et
    Her yerden devleti soyuyor lar yine de şükür devlet ayakta
    Cevapla
  • Nusret 4 saat önce Şikayet Et
    Vay be paraya bak .....
    Cevapla
  • Diriliş Ertuğrul 5 saat önce Şikayet Et
    Tiyatroculuk iyi bir meslek değildir. Tiyatro oynaya oynaya insanların hayatlarını tiyatroya mizansene çevirdiniz. Rol yapmak insanın kişiliği üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Çünkü karakterinin yerine farklı bir karakteri yerleştirmektedir. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol demiştir Mevlana. Tüm bu olumsuzluklara rağmen hayır için kullanılırsa hayırlı yanları da vardır.
    Cevapla
  • Murat Demirkan 5 saat önce Şikayet Et
    Maşallah soyan soyan aaaa. ama Allah yedirmezzzzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR