Havalimanlarında turuncu alarm: Güvenlik artırılıyor

TUSAŞ'a düzenlenen hain saldırı sonrası Türkiye'deki tüm havalimanlarında turuncu alarma geçildi. Resmi karar güvenlik birimlerine iletildi. Karar çerçevesinde havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 11:45 GÜNCELLEME 24.10.2024 12:30 GÜNCEL
Havalimanlarında turuncu alarm: Güvenlik artırılıyor
Havalimanlarında turuncu alarm: Güvenlik artırılıyor

TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının ardından Türkiye'deki tüm havalimanlarında olası terör saldırılarına ilişkin harekete geçildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile Türkiye'deki tüm havalimanlarında turuncu alarma geçildi.

Havalimanlarında bulunan güvenlik komisyonları acil toplanarak turuncu alarm kararını resmi olarak güvenlik birimlerine iletti.

Buna göre havalimanlarında güvenlik artırılacak.

"ÜÇ SAAT ÖNCE HAVALİMANINA GELİNSİN"

Alınan kararının ardından Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na giriş ve çıkışlarda önlemler artırıldı.

Havalimanlarına giriş çıkış yapan araçlar aranırken, yolcuların ise kimlik kontrolü yapılıyor.

Güvenlik önlemlerinin artırılmasına ilişkin olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, "Yolcularımızın dikkatine, Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az üç saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir" denildi.

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Misafir 51 dakika önce Şikayet Et
    Heryerde güvenlik artırılmalı şimdiye kadar neden beklendi. Bu adamlar elini kolunu sallayarak nasıl gelebiliyor vardiye değişiminde yani önceden plan yapılmış Orada .
    Cevapla
  • Milli 54 dakika önce Şikayet Et
    Illa canimizmi yanması lazim tedbir almak için daima alınması lazım degilmiii
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 saat önce Şikayet Et
    Aselsan Roketsan Tübitak ve Özel Savunma Sanayi Şirketlerinde Acilen Güvenlik Kademeleri Kurulmalı ve Çalışanlar Kamu Görevlisi Statüsüne Alınarak Güvenlikleri Sağlanmalıdır. Bu Kurumların Çalışanları Ülkemizin Savunmasına Katkı Sağlayan Geleceğimiz Olarak Görülmeli ! Gerekirse Pozitif Ayrımcılık Yaparak Onlara Sahip Çıkmalıyız..!
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 1 saat önce Şikayet Et
    Havalimanı, asker,polis, stratejik kurumların servisleri, yol güvenliği (İstanbul, Ankara, İzmir,Bursa vb büyükşehirlerde özellikle) İl, ilçe, kasaba, köy yolları kontrol noktaları sürekli çalışmalı. TUSAŞ, ASELSAN, Kırıkkale fabrikalar, Meclis, sınırlar vb.üzerinde daima İHA ile gözetleme kontrol Suriye de Ayn El Arab a acil operasyon gereklidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    her kurum her toplu alan guvenlik zaafiyeti vermeyevek derecede her zaman önlem.almali illa olay olmasi sart degil, bu yuzden herkes hakki ile gorevini yapsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR