BRICS hangi ülkeler üye? BRICS amacı ne? BRICS nedir?

Rusya'nın Kazan şehrinde başlayan BRICS Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı, ilgi konusu oldu. Peki BRICS'e hangi ülkeler üye? BRICS nedir, BRICS'in kuruluş amacı ne?

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 14:37 GÜNCELLEME 24.10.2024 14:37 GÜNCEL
BRICS hangi ülkeler üye? BRICS amacı ne? BRICS nedir?
BRICS hangi ülkeler üye? BRICS amacı ne? BRICS nedir?

22 Ekim günü Rusya'nın Kazan şehrinde başlayan BRICS Zirvesi, Rusya-Ukrayna savaşı başlangıcından bu yana ülkede düzenlenen en büyük uluslararası etkinlik olarak ön plana çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı BRICS Zirvesi, merak konusu oldu. Peki BRICS nedir? BRICS'in kaç üyesi var?

BRICS NEDİR?

BRICS, gelişmekte olan ülkelerin uluslararası konularda daha fazla söz sahibi olmasını isteyen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin 2006 yılında 'BRIC' grubunu kurdu.

Bu grup adını, ülkelerin İngilizce baş harflerinden alıyor. 2011 yılında Güney Afrika'nın da dahil olması ile birlikte grubun adı 'BRICS' oldu.

Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de 1 Ocak'ta BRICS'e katılım gösterdi.

BRICS ÜLKELERİ HANGİLERİ?

Brezilya
Rusya
Hindistan
Çin
Güney Afrika
Mısır
Etiyopya
İran
Birleşik Arap Emirlikleri

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Kemal 1 saat önce Şikayet Et
    İran dan önce bizim katılım yapmamız lazımdı. Şimdi üyelik süreci için sorun çıkaracaktır. Ermenistan dan önce Azerbaycan ve biz dahil olmalıyız. Ayrıca diğer Türki devletlerinde bu gruba dahil olması lazım ortak paraya geçmek zaman alacaktır. Ama millî para ile alışveriş yapmak ABD dolarının hegemonyasını yok edecektir. ABD için sonun başlangıcı olacaktır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR