Orhan Miroğlu: TUSAŞ saldırısı PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışı ve TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından konuşan AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 15:17 GÜNCELLEME 24.10.2024 15:40 GÜNCEL
Orhan Miroğlu: TUSAŞ saldırısı PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı
Orhan Miroğlu: TUSAŞ saldırısı PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yaptığı 'TBMM'de PKK'yı lağvet' çağrısının ardından kirli odaklar yine devreye girdi. Terör örgütü PKK üyesi 2 terörist, Türkiye'nin milli ve yerli savunma sanayinin kalbi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne saldırı düzenledi. Saldırıda  5 vatandaşımız şehit oldu, 22 kişi de yaralandı.

"PKK'NIN ÖCALAN'A YAPILAN TEKLİFE KANLI BİR CEVABI"

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Erbil merkezli Rudaw'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. TUSAŞ'a yapılan saldırının terör örgütü PKK'nın Öcalan'a yapılan teklife kanlı bir cevabı olduğunu söyleyen Miroğlu, saldırıda savunma sanayinin hedef almasının da bir o kadar önemli olduğunu belirtti. Miroğlu "Türkiye, eğer bugün PKK’ya karşı askeri harekatlarda başarılı olduysa, bunda savunma sanayiinin yeniden inşa edilmesinin önemi çok büyük. Çok profesyonel ama hiç bir şekilde, çözüm isteyenleri caydıracak bir eylem değil. Biz bu filmi çok seyrettik!" ifadelerini kullandı.


     MHP Lideri Devlet Bahçeli

"DEM GENEL MERKEZİ'NDE KONUŞABİLİR"

Öcalan'ın TBMM'de konuşmasına yönelik ciddi tepki ve yorum geldiğini söyleyen Miroğlu, bu konuda ısrarcı olunacağını düşünmediğini ve alternatiflerin değerlendirilebileceğini söyledi. Miroğlu, Öcalan'ın Balgat'ta bulunan DEM Parti Genel Merkezi'nde de konuşma yapabileceğini belirtti. 'Umut Yasası' tartışmalarına ilişkin de fikirlerini aktaran Miroğlu, "umut yasası kapsamında bir tahliye gerçekleşse bile söylediğiniz sebepler zaman içinde olgunlaşmadan, öyle bir anda hayata karılıp gideceğini düşünmek çok gerçekçi gelmiyor bana. Belki ilk etapta ev hapsi denenebilir. Veya başka bir formül." şeklinde konuştu.


    DEM Parti Genel Merkezi

"CHP, DEM'E EVDEN KAÇMA İHTİMALİ OLAN KIZ MUAMELESİ YAPIYOR"

Bahçeli'nin teklifine ilişkin CHP'nin tavrını da değerlendiren Orhan Miroğlu, CHP'nin olumsuz bir noktada durduğunu belirterek DEM Parti'ye evden kaçan kız muamelesi yapıldığını söyledi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' teklifiyle CHP içinde cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünenlerin uykularını kaçırdığını belirten Miroğlu, CHP'nin çözüm ihtimalinden bile korktuğunu ifade etti. 

Miroğlu CHP'nin konuya bakışıyla ilgili şu sözleri sarf etti;

CHP’nin kullandığı argümanlara baktığınızda Kandil gibi bu açıklamayı reddettiğini görürsünüz. “Kürtler kandırılmak isteniyor, Erdoğan yeniden başkan olmak için manevra yapıyor, el kaldırıyorum Kürtler’e devlet teklif ediyorum” söylemleri CHP’nin DEM’e “evden kaçma ihtimali olan kız muamelesi “yaptığını gösteriyor ve bunu anlamak çok zor değil. Yani ya benimsin ya kara toprağın halleri! Halbuki rasyonel siyasetin şartları CHP’den başka bir tavır gelmesini gerektiriyordu.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Ülkemiz 46 dakika önce Şikayet Et
    Bahçelinin çıkışından sonra örgütün bu cevabı vermesi,kendilerinin ABD ve İsrail'in iti olduklarını tam kanıtlamaktadır Doğudaki Kürt Halkıda "Biz oyunu net olarak gördük, abd ve israilin iti ve kulanılıp sonradan atılan aparatı olmayacağız, biz birlikteliği destekliyoruz ."İfadelerini bolca dile getirmeleri gerekiyor.Hatta evlerine Türk Bayrakları asmaları isabetli olacaktır.
    Cevapla
  • 6565 53 dakika önce Şikayet Et
    Ya anlayın artık pkk Öcalan'ı dinlemez pkk Kürt işini bahane edip abd nin uşağı olmuş doları alıp paralı askerleri olmuşlar bunlar Türkiye'ye düşmanlık yapıyorlar içeride çok dikkatli olmamız lazım çok yüz verdiniz çok
    Cevapla
  • Sena 1 saat önce Şikayet Et
    Bizim ülkede Kürt sorunu yok esit herkes kâfirler ülkemizi bölemedi onlara yardimmi ediyoruz pkkla masaya oturulmaz bebek katiline idam
    Cevapla
  • İrfan 1 saat önce Şikayet Et
    Madem pkk kanlı cevap veriyor öyleyse niye terörist başını çıkarma peşindesin ey iktidar
    Cevapla
  • Hasan 52 dakika önce Şikayet Et
    Kimse çıkarma oeşinde depil, örgütü dağıtma peşinde herkes. Bunlar dosyal medya yalanları. Bu yapılan iktidarın ikinci kez elini taşın altına koyma girişimi. Tabii aksi olarakta PKK nın emri nereden aldığının, örgütün kimin kontrolünde olduğunun belirlennesi girişimi.
    Cevapla
  • Mustafa 2 saat önce Şikayet Et
    Kirli akıl,terörü kurdu,kardeşi kardeşe kırdırdı,hala devam ediyor,ey,bu kör döğüşün tarafları,sizin ölmeniz,acı çekmeniz bir anlam ifade etmiyor! O zalimlere göre! Bu tezgagı kuranlar,kanın akmasını dileyenler,durmayacak,Katil abd,ingiltere,israil,iran...birde içerdeki beslemeler bu çözümsüzlüğü bize dayatmakta!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR