TUSAŞ saldırısında jandarmayı suçlayan İYİ Partili Turhan Çömez'in iddiaları yalan çıktı!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısında güvenlik güçlerini suçlayarak zaafiyetin olduğunu iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 19:14 GÜNCELLEME 24.10.2024 19:29 GÜNCEL
TUSAŞ saldırısında jandarmayı suçlayan İYİ Partili Turhan Çömez'in iddiaları yalan çıktı!
TUSAŞ saldırısında jandarmayı suçlayan İYİ Partili Turhan Çömez'in iddiaları yalan çıktı!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TUSAŞ'taki terör saldırısıyla ilgili ihmaller olduğunu iddia etti. 

Jandarma ekiplerinin teröristlerin kimlik kontrolü yapmadığını ve güzergahta plaka tanıma sisteminin olduğunu iddia eden Çömez, "Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı? Teröristler, taksinin şoförünü taksinin bagajına koydu, kimsenin haberi yok. Teröristler, jandarma noktasına geldiğinde hiçbir kimlik kontrolü yapılmamış. Uzun namlulu silahlar taksinin içindeyken jandarma noktasından nasıl geçtiler? Biraz ileride merkezi giriş var ve orada bir plaka tanıma sistemi var. Bu aracın kaçırıldığı belli, nasıl oldu da plaka tanıma sisteminden geçti" diye konuştu.

JANDARMA NOKTASINDA KİMLİK KONTROLÜ YAPILMIYOR

Çömez'in iddiasının aksine TUSAŞ'a yakın jandarma kontrol noktasının olmadığı öğrenildi. Teröristlerin giriş yaptığı bölgenin nizamiyenin yer aldığı ve sivil güvenlik kontrolü altında olan bir alan olduğunu belirtildi. 

Güzergahta bulunan Jandarma asayiş karakolunda kimlik kontrolü yapılmadığı ve ara sıra devriye atıldığı bildirildi. Caydırma amaçlı kurulan bir karakol noktasında, her zaman jandarma ekiplerinin bulunmadığı öğrenildi.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ BULUNMUYOR

Çömez merkezi girişteki plaka tanıma sisteminin çalışmadığını ve teröristlerin bu sistemden rahatça geçtiğini iddia ederken, bölgede böyle bir sistemin olmadığı kaydedildi.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Vatan 21 dakika önce Şikayet Et
    Güzergahta kimlik kontrolu neden yapılmıyor? Bizim oturduğumuz sitede bile plaka okuma sistemi var. Merkez girişinde ve bölgede plaka okuma sistemi neden yok? Teknolojik ve fiziki her türlü sistemler olmalı ve şüpheli şahıslar ve araçlar hemen bu birimlere ve sistemlere düşmelidir. Bu tür tesislerin güvenlik personeli, profesyonel uzmanlaşmış elemanlar olmalıdır.
    Cevapla
  • Duyarlı 26 dakika önce Şikayet Et
    PKK yı ve destekçilerini suçlayacağına, tahrik ve algı için jandarmayı suçluyorsun. Önce kimlerin piyonu olduğunu açıklarsan iri olur. Çömez herif.
    Cevapla
  • mahmuthan 49 dakika önce Şikayet Et
    ortakları dempkkya suclayamaz bu ipliler
    Cevapla
  • SECRET 1 saat önce Şikayet Et
    Bu aracın kaçırıldığı belliymişşşşşşşşşş. sana bildirdiler? çömez işteeeeeeeeee
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 saat önce Şikayet Et
    Terör örgütünün oyu ile seçilmedi mi bu ? ALIN BUNU ! GÜRÜLTÜ YAPIYOR !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR