TUSAŞ saldırısında jandarmayı suçlayan İYİ Partili Turhan Çömez'in iddiaları yalan çıktı!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısında güvenlik güçlerini suçlayarak zaafiyetin olduğunu iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 19:14 GÜNCELLEME 24.10.2024 19:29 GÜNCEL
TUSAŞ saldırısında jandarmayı suçlayan İYİ Partili Turhan Çömez'in iddiaları yalan çıktı!
TUSAŞ saldırısında jandarmayı suçlayan İYİ Partili Turhan Çömez'in iddiaları yalan çıktı!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TUSAŞ'taki terör saldırısıyla ilgili ihmaller olduğunu iddia etti. 

Jandarma ekiplerinin teröristlerin kimlik kontrolü yapmadığını ve güzergahta plaka tanıma sisteminin olduğunu iddia eden Çömez, "Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı? Teröristler, taksinin şoförünü taksinin bagajına koydu, kimsenin haberi yok. Teröristler, jandarma noktasına geldiğinde hiçbir kimlik kontrolü yapılmamış. Uzun namlulu silahlar taksinin içindeyken jandarma noktasından nasıl geçtiler? Biraz ileride merkezi giriş var ve orada bir plaka tanıma sistemi var. Bu aracın kaçırıldığı belli, nasıl oldu da plaka tanıma sisteminden geçti" diye konuştu.

JANDARMA NOKTASINDA KİMLİK KONTROLÜ YAPILMIYOR

Çömez'in iddiasının aksine TUSAŞ'a yakın jandarma kontrol noktasının olmadığı öğrenildi. Teröristlerin giriş yaptığı bölgenin nizamiyenin yer aldığı ve sivil güvenlik kontrolü altında olan bir alan olduğunu belirtildi. 

Güzergahta bulunan Jandarma asayiş karakolunda kimlik kontrolü yapılmadığı ve ara sıra devriye atıldığı bildirildi. Caydırma amaçlı kurulan bir karakol noktasında, her zaman jandarma ekiplerinin bulunmadığı öğrenildi.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ BULUNMUYOR

Çömez merkezi girişteki plaka tanıma sisteminin çalışmadığını ve teröristlerin bu sistemden rahatça geçtiğini iddia ederken, bölgede böyle bir sistemin olmadığı kaydedildi.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • okuyucu 6 dakika önce Şikayet Et
    Bu adam ,enginyurt cemal ... bol bol çene yapıyor ... yalan dolan algı ... her şeyini TAYYİP ERDOĞAN a borçlu olan adam ... ama nankörlüğün nirvanası
    Cevapla
  • Gazi 11 dakika önce Şikayet Et
    Duran, sizinkilerden birisi görevliymiştir o noktada. Bir de böyle düşün.
    Cevapla
  • Alii 19 dakika önce Şikayet Et
    Bunların hangi iddiaları doğru çıkıyor? Bunlar hangi ülkede yaşıyor? Türkiye' den haberleri yok. Yalan çok.
    Cevapla
  • Yavuz 22 dakika önce Şikayet Et
    Plaka tanıma sistemi olsa ne olmasa ne, aracın çalındığında dair ihbar yok sisteme araç aranıyor kaydı girişi yok. Kimlik kontrolü ile ilgili, uygulama var ise kontrol edilmemişse büyük hata. Uygulama yoksa zaten uygulamanın olmadığını önceden teyit etmişlerdir.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK. 29 dakika önce Şikayet Et
    AGZI OLAN ÖTER ...Sen vekilsin sen el atsaydınya? Herşeyi devletten bekleme..ÇÖMEZ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR