Samuray kılıçlı katilin cezası onandı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul'da yolda kendi halinde yürüyen mimar Başak Cengiz'i 9 Kasım 2021'de samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'a verilen ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıl hapis cezasını onadı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 21:37 GÜNCELLEME 24.10.2024 23:17 GÜNCEL
Samuray kılıçlı katilin cezası onandı
Samuray kılıçlı katilin cezası onandı

Daire, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesince 22 Nisan 2022'de verilen hükme ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre Boz'a, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan takdiri indirim uygulanmadan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması kararlaştırıldı.

Sanık Boz'a, maktul Cengiz'e yönelik eylemi engellemeye çalışan Kaan Ağaca'ya tehditte bulunduğu gerekçesiyle verilen 4 yıl hapis cezası ile "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan verilen 1 yıl hapis cezası da onandı.

Evinde çok sayıda kesici delici alet bulunduruyordu

Dairenin kararında Boz'un, "samuray kılıcı" olarak tabir edilen silahla eylemini gerçekleştirdiği, maktul Cengiz'in vücudunda 6'sı öldürücü nitelikte 12 kesici delici alet izine rastlandığı belirtildi.

Sanık Can'ın savunmalarında "canı sıkıldığı ve mutsuz olduğu için kolay olmasını gözetip bayan bir şahsa yönelik eylem icra etmeyi kafasına koyduğu" yönünde ifade verdiği aktarılan kararda, sanığın evinde de çok sayıda kesici delici alet bulunduğuna işaret edildi.

Kararda, olay günü sanık Can'ın evden aldığı samuray kılıcıyla yolda yürüyen Cengiz'e saldırdığı ifade edilerek, maktulün karşı koymasına rağmen Can'ın eylemini sürdürdüğü, bu sırada kendisini engellemeye çalışan Ağaca'yı da "Yaklaşma, sana da saplarım!" diyerek tehdit ettiği belirtildi.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Fani 23 dakika önce Şikayet Et
    İdam uygulanmadığı için insanlar suç işliyor.
    Cevapla
  • Gezgin 32 dakika önce Şikayet Et
    Utanç duyuyorum insanını koruyamayan caydırıcı olmayan ab den alınıp monte edilmiş yasalardan İdam.istiyoruz idam yere batsın Avrupa birliğine girme hayaliniz
    Cevapla
  • Misafir 37 dakika önce Şikayet Et
    Halil kardeşim ağırlaştırılmış müebbet artı 5 yıl
    Cevapla
  • Halil 43 dakika önce Şikayet Et
    Nasıl iş adam yolda cellat gibi kafa kesiyor 3 yılda Karar çıkıyor oda 5 yıl agır hapis cezası
    Cevapla
  • Serkan 22 dakika önce Şikayet Et
    Öyle değil müebbet+5 yıl ağırlaştırılmış yedi. Bu meczubu içeride zehirlesinler.
    Cevapla
  • Mustafa 25 dakika önce Şikayet Et
    Ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl
    Cevapla
  • Haşmet 38 dakika önce Şikayet Et
    Halil tekrar oku ve anlamaya çalış.
    Cevapla
  • Süphan 59 dakika önce Şikayet Et
    2 günde bir yemek verin bakalım aklı başına gelir mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR