Terör örgütünün TUSAŞ saldırısı hedefine ulaştı mı? "Bu saldırıda 3 mesaj var"

TUSAŞ tesisine düzenlenen saldırıyı, terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi. TUSAŞ'a yapılan alçak saldırı sonrası terör örgütünün yaptığı açıklamayı güvenlik uzmanları Haber7'ye değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2024 23:48 GÜNCELLEME 25.10.2024 23:48 GÜNCEL
Terör örgütünün TUSAŞ saldırısı hedefine ulaştı mı? "Bu saldırıda 3 mesaj var"
Terör örgütünün TUSAŞ saldırısı hedefine ulaştı mı? "Bu saldırıda 3 mesaj var"
  • Haber7 – ÖZEL

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, Türkiye'nin savunma sanayisindeki önemli kuruluşlarından biri olan TUSAŞ tesisine düzenlenen saldırıyı, terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi. Yapılan açıklamada dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Terör örgütü PKK'nın açıklamasında, saldırının "Apocu fedai ruhla" gerçekleştirildiği ve Türkiye'nin mevcut siyasal gündemiyle doğrudan bağlantılı olmadığı iddia edildi. Açıklamada, eylemin uzun süre önce planlandığı ve TUSAŞ gibi savunma sanayi merkezlerine yönelik saldırıların PKK tarafından "meşru" görüldüğü iddia edildi.

UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ: PKK "BİZ BİLDİĞİMİZİ YAPARIZ" DİYOR

TUSAŞ'a yapılan alçak saldırı sonrası terör örgütünün yaptığı açıklamayı güvenlik uzmanları Haber7'ye değerlendirdi. Savunma ve Güvenlik Politikaları Analisti Turan Oğuz ile Güvenlik Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ PKK'nın açıklamasındaki kritik ayrıntılara dikkat çekti. 

SİVİL VATANDAŞLARIMIZI ŞEHİT ETTİLER

Terör örgütünün "Türkiye'nin güncel siyasal gündemiyle alakası yok" açıklamasının doğru olmadığını belirten Savunma ve Güvenlik Politikaları Analisti Turan Oğuz , "Doğrudan alakası var. PKK her zaman olduğu gibi sivillere saldırmadık diyorlar ama sivil vatandaşlarımız şehit oldu." şeklinde konuştu. Oğuz, terör örgütüne sadece TUSAŞ'ta üretilen silahların değil, Türkiye'deki savunma sanayii alanında çalışan hemen hemen tüm şirketlerin ürettiği silahlarla darbe vurulduğunu, dolayısıyla hedefin diğer büyük silah üretim şirketleri de olabileceğinin altını çizdi.  

ÖCALAN'IN TERÖR ÖRGÜTÜNDE PSİKOLOJİK ETKİSİ VAR

Örgütün açıklamasında 'Öcalan' noktasının önemli olduğunu söyleyen Oğuz "Abdullah Öcalan'ın uzun süredir hapiste olmasından dolayı örgütte çok bir etkisi yok artık. Etkisi daha çok psikolojik. Doğrudan söylenmemiş ama örgütün demek istediği şu; Biz kendi yolumuza bakıyoruz, Öcalan'ı da dinleriz ama biz bildiğimizi yaparız demek istiyorlar." ifadelerini kullandı. 

SALDIRIDA İSRAİL'İN PARMAĞI MI VAR?

Terör örgütü PKK'nın bölgede sadece bir tetikçi rolünde olduğunu söyleyen Oğuz, Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmelere ve özellikle İsrail-İran gerilimine dikkat çekti. Oğuz, saldırının arkasında İsrail'in parmağının olabileceğini işaret ederek "Türkiye'nin kendi içişleriyle ilgilenerek bölgede yaşanan gelişmelere dahil olmaması isteniyor anlaşıldığı kadarıyla. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin de yurt dışında geldiği tahmin edildiği üzere tüm noktaları birleştirince işaretler bu yönde gösteriyor." dedi.

BAŞBUĞ: SALDIRI ÖNCEDEN PLANLANMIŞ

Terör örgütü PKK'nın eylemi daha önceden planladığını ve zamanını beklediğini kaydeden Güvenlik Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, "Bu saldırı önceden çalışılmış" dedi.

TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının arkasında Mossad olduğunu belirten ve PKK terör örgütünün açıklamasını değerlendiren Başbuğ, "Şimdi o açıklamada bir tek doğru var. Önceden planlandı. Bu saldırı özellikle çalışılmış bir saldırı. PKK'ya bunun Mossad eğitimini vermiş, silahlarını temin etmiş, yol haritasını çizmiş. Hangi kuruma, nasıl bir saldırı düzenleneceğine yönelik bütün planlamaları yapmış. Düğmeye basmak için de bir tek tarihi vermemiş. Düğmeye basmış ve bu uyuyan hücreleri yollamışlar." ifadesinde bulundu. 

NEDEN BU TARİHİ BEKLEDİLER?

Başbuğ, saldırının zamanlamasına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi tarih niye beklenmiş? Çünkü uygun bir an kollanmış. Uygun anda zaten saldırının yapıldığı gün; BRICKS toplantısı başlıyor. Oraya bir mesaj var. Savunma sanayinde gelinen bir nokta var. Oraya 'Yeter artık durun' diye bir mesaj verdiler. Son olarak Bahçeli'nin yaptığı çıkış... Yani, 'Örgüte teslim olun. Silahları bırakın. Ve saldırıyı düşünmeyin. Cezanızı çekin, başka yolunuz yok. Bu son çağrı.' diye yapılan bir açıklama var. Örgütte tabanında zaten çözülme had safha. DEM içinde de bir çalkantı var. Orada da yine seçmen kitlesinde DEM'i çok eleştirenler var. Bunları kazanmak adına yapılan bir dostluk çağrısıydı. Bir el uzatılması söz konusuydu. Ve karşılık da buldu aslında. Çözüm Sürecinde olduğu gibi,  bu iş yol alır diye anında kesmek için bu saldırıyı yaptılar. Ve o sürecin önünü kestiklerini zannettiler. Bütün dava buna kurulu."

TUSAŞ SALDIRISINDA 3 MESAJ VAR

Terör saldırısında küresel güçlerin 3 mesaj verdiğini söyleyen Başbuğ, şu ifadelerde bulundu:

"Burada 3 mesaj var. Savunma sanayiinin büyümesine karşı verilen mesaj, 'Bahçeli'nin çağrısına olumlu bir cevap gelmesin' diye onu engellemek adına bir mesaj ve aynı zamanda da Türkiye'nin BRICK toplantısına katılmasına yönelik bir mesaj var. Yani 'Avrupa Birliği'nden başka senin kapın olmaz. Şangay'ı mangayı aklından bile geçirme' gibi bir söylem söz konusu. Ama üçünde de sınıfta kaldılar. Çünkü üçünde de devlet planladığı gibi yürüyor. Savunma sanayii tam gaz devam. 'Daha fazla çalışacağız.' sloganı attı çalışanlar. BRICKS toplantısında aile fotoğrafını verdik. BRICKS toplantısına ilgimizi de söyledik, 'Biz hazırız' dedik. O da kapandı. Bahçeli'nin çağrısı da aslında birçok maskeyi düşürdü. Çünkü bu bahsetmiş olduğum süreçte bu çağrı bana göre karşılık bulur."

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Yilmaz 1 saat önce Şikayet Et
    cicek böcek dagitmaya devam edin. hedef 12 den vuruldu. sizin gibi car cakalin anlayacagi bir durum degil bu
    Cevapla
  • MAHMUT 1 saat önce Şikayet Et
    Çok ta irdelemeyin şu Siyonist ve emperyalist abd ve itrailin tasmalı pkk lılarını. Dağlarda bitlenen ,bugün canlı yarın sarı poşete girecek vatansız haysiyetsiz satılmış ateistler onlar. Alayının Allah belalarını versin . Zaten de veriyor. Bir bir dağ faresi gibi geberip gidiyorlar cehenneme yakıt olmaya.
    Cevapla
  • Pütürgeli 2 saat önce Şikayet Et
    Ne mesajı sizde iş çıktı haberciler bu türşeylerden nemalanıyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Burda kısa bi iş yapılması lazım bu pkk nın ne kadar pkk lı il ilçe başkanı varsa ve ülkeye ne kadar sızan varsa kafası koparılmalı beklenmemeli ve ülkeye nasıl sızdıkları kontrol altına alınmalı ülke yol geçen hanı olmamalı sınırda güvenlik araştırmalı fetöcü gizli azınlık kalan hainler hala aktif ülkeye nasıl zarar veririz çabasındalar bu acizane köylü cahil aklım...
    Cevapla
  • halıl 2 saat önce Şikayet Et
    Bu şu demekdır..İsraıl,Derın Amerıka vede Uşakları Avrupalılar savaşın devam etmesını istıyorlar demektır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR