Son Dakika: Adana'da korkutan deprem

Son Dakika haberi: Adana’nın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2024 20:16 GÜNCELLEME 27.10.2024 21:56 GÜNCEL
Son Dakika: Adana'da korkutan deprem
Son Dakika: Adana'da korkutan deprem

Son Dakika: Adana'nın Kozan ilçesinde saat 20.07'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.07'de merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesinde olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 20,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Adana’nın’ın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" açıklamasını yaptı. 

BAKAN KURUM: SAHA ÇALIŞMASI BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Şu ana kadar olumsuz bir durum olmamakla birlikte, il müdürlüğü ekiplerimiz saha çalışmasına başladılar. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kozan ilçemiz merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş olup, an itibarı ile tespit edilen olumsuz bir durum yoktur. Geçmiş olsun Kozan, Allah beterinden korusun" dedi.

DEPREM UZMANI: 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREMLER OLABİLİR

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy, Adana'da meydana gelen depremle ilgili, "5'ten sonra 4'e varabilecek depremler meydana gelebilir. Onlar da hissedilebilir çevre illerden. Adana'nın çevresinde Çukurova var, bunun üzerindeki yapı stokları depremi daha çok hissediyorlar. Fakat depremi hissetme ve hasar görme bambaşka şeyler. Adana çevresinde yapısal dönüşümü gerçekleştirmek gerekir" dedi.  

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Mehmet 1 saat önce Şikayet Et
    Tekrarını yaşatmasın Rabbım
    Cevapla
  • Sade vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Dünkü gökyüzünde ilginç parlak cisimden sonra beklenen deprem. Geçmiş olsun Adana.
    Cevapla
  • Hiko 1 saat önce Şikayet Et
    Antep bile saladı
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Allah korusun
    Cevapla
  • Ali vural 1 saat önce Şikayet Et
    CC Allah korusun . Afadin dan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR