TRT'den büyük başarı! 7 ödül birden aldı

'12. Boğaziçi Film Festivali'nde TRT ortak yapımı ve TRT destekli filmler toplam 6 ödül kazanırken ayrıca TRT yapımı bir belgesel film de ödül aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2024 14:21 GÜNCELLEME 28.10.2024 14:21 GÜNCEL
TRT'den büyük başarı! 7 ödül birden aldı
TRT'den büyük başarı! 7 ödül birden aldı

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen “12. Boğaziçi Film Festivali”nde ödül kazananlar açıklandı. TRT ortak yapımı “Shambhala” filmi festivalden 3 ödülle ayrılırken, TRT destekli “Gülizar” filmi 2 ödül, TRT ortak yapımı “Kabuk” filmi ve TRT yapımı “Gidebildiğim Kadar Uzağa” belgesel filmi ise birer ödül kazandı.

EN İYİ ULUSLARARASI FİLM: SHAMBHALA

Nepalli yönetmen Min Bahadur Bham’ın TRT ortak yapımı “Shambhala” filmi, 12. Boğaziçi Film Festivali’nden 3 ödülle döndü. Uluslararası yarışmada yer alan film, “En İyi Uluslararası Film” “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerinin sahibi oldu. Türkiye, Nepal, Fransa, Norveç, Hong Kong, Tayvan, ABD, Katar ortak yapımı olan “Shambhala” filmi, 12 Punto 2020’de TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü’nü kazanmıştı. Nepal'de Himalaya dağlarında çekilen film, gittiği ticaret yolculuğunda kocasını kaybeden Pema’nın hikayesini anlatıyor.

GÜLİZAR FİLMİNE 2 ÖDÜL BİRDEN

Belkıs Bayrak’ın ilk uzun metrajlı filmi “Gülizar”, 12. Boğaziçi Film Festivali’nden 2 ödülle döndü. Ulusal yarışmada yer alan “Gülizar” filmi ile yönetmen Belkıs Bayrak, “En İyi Senaryo Ödülü”nü, filmin yapımcıları Mehmet Bahadır Er ve Murat Yaşar Bayrak ise “FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü”nü kazandı. Türkiye-Kosova ortak yapımı filmin görüntü yönetmeni başta olmak üzere çekim ekibinin büyük bölümü TRT personelinden oluşuyor. Düğün hazırlıkları sırasında tacize uğrayan Gülizar’ın saldırganın kim olduğunu öğrenmesiyle birlikte klostrofobik bir yolculuğa dönüşen hikâyesini anlatan film, dünya prömiyerini geçtiğimiz eylül ayında 49. Toronto Film Festivali’nde yapmıştı. Türkiye prömiyerini ise 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan film, festivalden 3 ödülle dönmüştü.

BİR ÖDÜL DE KABUK'A

Yönetmen Sema Güler, TRT ortak yapımı “Kabuk” filmi ile 12. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda “İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü”nün sahibi oldu. Film, erkek şiddetine maruz kalmış, yüzündeki yaraların ve yaşadığı travmanın etkisiyle kendisini bir süredir evine kapatmış genç ressam Leyla’nın hikayesini anlatıyor.

Festivalin Ulusal Belgesel Yarışması’nda “Jüri Özel Ödülü”nü ise Evrim İnci ve Nurullah Dinçer’in yönettiği TRT yapımı “Gidebildiğim Kadar Uzağa” belgeseli aldı. Belgesel, Jules Verne öykülerinin peşinde kutuplara giden Yunus Topal'ın izini sürüyor.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ersever 2 saat önce Şikayet Et
    Benim toplumun seyredeceği her yapıt, toplumun dini, milli, ahlaki değerlerine uygun, eğitici olmalı. Aksi birşey ifade etmez
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR