Uluslararası İmam Hati̇p Okulları çalıştayda tartışılacak
Dünyanın dört bir yanından misafir öğrencilerin eğitim gördüğü 20 uluslararası imam hatip lisesi bulunuyor. Bu liselere ilişkin müfredat, öğrencilerin uyum süreçleri ve gelecekten beklentileri, düzenlenecek çalıştayda masaya yatırılacak.
ABONE OLTürkiye’de eğitim veren uluslararası imam hatip okullarındaki müfredat ve burada öğrenim gören gençlere ilişkin sorunlar ve beklentiler “Uluslararası İmam Hatip Okulları Çalıştayı”nda ele alınacak. Eğitimciler tarafından 7 başlık altında konular tartışılırken, çıkan sonuçlar rapor halinde yayınlanacak.
Dünyanın dört bir yanından öğrencilerin eğitim gördüğü 20 uluslararası imam hatip okulu, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde eğitim-öğretim hayatına devam ediyor. İmam hatip okullarındaki program çeşitliliği kapsamında kapılarını Türk öğrenciler ve misafir öğrencilere açan okullar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İlim Yayma Cemiyeti paydaşlığında düzenlenen çalıştayda masaya yatırılacak.
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER ANA GÜNDEM MADDESİ
Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri, okul idarecileri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılacağı çalıştayda, Türkiye’de ortaöğretim seviyesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin durumları enine boyuna tartışılacak. Türkiye’ye uyum sürecinde yaşanan sorunlar başta olmak üzere bu okulların dünü, bugünü ve geleceğine dair akademisyenler, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kurumlarının katılımıyla sunulan görüş, teklif ve çözüm öneriler tartışılacak ve sorunların analiz edilip değerlendirilmesi sağlanacak.
7 BAŞLIKTA TARTIŞMA
Açılışın ardından çalıştay sunumları, sonuç ve değerlendirme bölümü, kapanış ve sertifika töreni ile devam edecek çalıştayda tartışmalar 7 ana başlık çerçevesinde gerçekleştirilecek.
“Uluslararası imam hatiplerde eğitim standardının oluşturulması, ölçme ve değerlendirme”, “Öğrencilerin uyum ve entegrasyon süreçleri”, “Uluslararası okullarda eğitim müfredatının kalitesi ve sınav sistemleri”, “Öğrencilerin sosyal hayatı, konaklama sorunları”, “Öğrencilerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri”, “Öğrencilerin seçim süreci”, “Uluslararası imam hatip okullarındaki yöneticiler, öğretmenler” üzerinde durulacak konular arasında yer alıyor.