İlk kez bu kadar net kaydedildi: Anadolu'nun gizemli efsanesi görüntülendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Anadolu parsının bugüne kadar kaydedilen en net görüntülerinden birisinin fotokapanlara yakalandığını bildirdi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 14.11.2024 10:53 GÜNCELLEME 14.11.2024 10:53 GÜNCEL
İlk kez bu kadar net kaydedildi: Anadolu'nun gizemli efsanesi görüntülendi
İlk kez bu kadar net kaydedildi: Anadolu'nun gizemli efsanesi görüntülendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’nin çeşitli noktalarına yerleştirdiği fotokapanlardan birine Anadolu Parsı takıldı.

Türkiye’de nesli tükendiği düşünülen Anadolu Parsı’nı, doğada görüntülemek çok zor olsa da çalışmalar sürüyor.

Anadolu Parsı, ülkenin biyolojik çeşitliliğinin ve doğal güzelliklerinin korunması konusunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, 1974 yılından sonra ilk kez 2019’da fotokapanlar ile görüntülenmişti.

Anadolu Parsı’nın son görüntüsünü ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yumaklı, “Tüm ihtişamıyla, bugüne kadar kaydedilen en net görüntülerinden biriyle, ormanlarımızın gizli kahramanı Anadolu parsı. Tüm imkanlarımızla bu kıymetli hazinemizi korumaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

 

 
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Ertuğrul soygazi. 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim seni insanlardan korusun inşaallah .
    Cevapla
  • Nizam 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu da insan katili olmaz aç kalinca
    Cevapla
  • MAŞALLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşkitom ya çok güzel. İnşallah eli silahlı hayvanların saldırısına uğramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle