AYM'den 10 siyasi partiye mali denetim kararı!

Anayasa Mahkemesi'nin, 10 siyasi parti hakkındaki mali denetim kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 02.12.2024 06:58 GÜNCELLEME 02.12.2024 06:58 GÜNCEL
AYM'den 10 siyasi partiye mali denetim kararı!
AYM'den 10 siyasi partiye mali denetim kararı!

Kararlara göre; İşçinin Kendi Partisi, As Parti, Doğuş Partisi, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Sevgi ve Saygı Partisi, Liberal Parti, Güzel Parti, Anadolu Birliği Partisi, Turan Hareketi Partisi, Tuğra Partisinin 2022'ye ait mali denetimleri yapıldı.

Yüksek Mahkemece, bu partilerin, 2022 yılına ait kesin hesaplarına ilişkin, eldeki bilgi ve belgelere göre Anayasa Mahkemesi'ne hesap verilebilir kayıt ve belge düzeninin oluşturulamaması, hesabın dışında gelir ve gider gerçekleştirilmesinin inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler olduğu, bu nedenle genel merkez hesaplarının denetiminin gerçekleştirilemediği belirtildi.

Anayasa Mahkemesi, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na göre, parti sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını oybirliğiyle kararlaştırdı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • sabri can 1 yıl önce Şikayet Et
    partilere ne yardımı yapılıyorki. zaten seçim zamanlarında aday adaylarından yüklü bir başvuru parası alınıyor. onları nerelere harcıyorlar.partilerede iki seçimde bir vekil çıkaramayan partinin açılmamak üzere kapanması lazım.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Balık baştan kokar parti kurmak bu kadar kolay olursa olacağı bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle