MEB yurt dışında öğretmen görevlendiriyor! Başvuru şartları ve sınav detayları
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yurt dışında 429 öğretmen ve 40 öğretim elemanı görevlendireceğini duyurdu. Başvuru tarihleri, başvuru şartları ve sınav detayları yayınlandı.
ABONE OLMEB yurt dışında 429 öğretmen ve 40 öğretim elemanı görevlendirecek. Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda başvuru tarihleri, başvuru şartları, sınav tarihi ve yeri, sınav ücreti gibi detaylar yer alıyor.
MEB YURT DIŞINDA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİYOR
Başvuru Tarihleri:
Başvurular, https://mebbis.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle 16-27 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular 27 Aralık 2024 günü saat 23.59'da sona erecektir.
Adayların önce başvuru ücretini yatırması gerekmektedir. Bankaya ücret yatırılmaması veya yanlış T.C. Kimlik Numarasıyla yatırılması hâlinde başvuru ekranı açılmayacaktır.
Başvuru Sınav Ücreti Ne Kadar?
MEB yurt dışında öğretmen görevlendirme sınav ücreti 1280 TL'dir. Adayların önce ücreti ödemesi, sonra başvuru yapması gerekmektedir.
Sınav Tarihi ve Yeri:
Adaylar Mesleki Yeterlilik Yazılı Sınavına tabi tutulacaktır.
- Sınav Tarihi: 9 Şubat 2025 (Pazar), saat 10.00-14.00
- Sınav Yeri: 81 İl e-Sınav merkezleri
Mesleki Yeterlilik Sınav Sonuçları 10 Mart 2025 günü ilan edilecektir.
Sınav Giriş Belgesi ise 31 Ocak 2025 tarihinden itibaren https://www.meb.gov.tr internet adresinden alınabilecek.
SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI
BAŞVURU ŞARTLARI
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- Sınav başvurusunun son günü itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı Kadrolarında Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında en az 5 yıl hizmeti bulunmak
- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında yer alan kadrolarda fiilen çalışıyor olmak (Vekil öğretmenler ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışanlar hariç)
- Askerlik hizmetini yapmış veya askerlik hizmetinden muaf tutulmuş olmak
- En az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olmak
- Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak ve herhangi bir bulaşıcı hastalığın taşıyıcısı olmamak
- 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak
- Yurt dışında görevlendirilmesine bir engeli bulunmamak
- Son 10 yılda kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak
- Hizmetin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak
- Daha önce Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu tarafından yurt dışında görevlendirilmiş olanlar için önceki yurt dışı görevinde başarılı olmuş ve yurt içi görevine başladığı tarihten itibaren sınav başvurusunun son günü itibarıyla yurt içinde en az 2 yıl çalışmış olmak.