Dışişleri'nden İsrail hükümetine Mescid-i Aksa tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, katil İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik provokatif eylemleriyle ilgili "Netanyahu hükümetinin girişimleri Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki statüsünü asla değiştiremeyecek" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı, katil İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik provokatif eylemleriyle ilgili açıklama yaptı.
İsraillilerden Mescid-i Aksa'ya baskın
Bakanlık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Bugün (26 Mayıs) İsrailli bir hükümet üyesinin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskını, bir Parlamento üyesinin Mescid-i Aksa'da işgalci devletin bayrağını açmasını ve Kudüs'te düzenlenen yürüyüş sırasında aşırılık yanlısı yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen provokatif eylemleri kınıyoruz.

Bu tür eylemler, İsrail’in Filistin halkına karşı sürdürdüğü soykırım ve zorla yerinden etme politikaları ile işgal altındaki Filistin topraklarının tarihi ve demografik kimliğini değiştirmeye ve ilhakına yönelik çabalarının tezahürüdür.
Netanyahu hükümetinin bu girişimleri Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki statüsünü asla değiştiremeyecektir."
-
Ömer ç. 1 yıl önce Şikayet EtÜlkemizdeki bütün Yahudilerin mal varlıklarının dondurulması, ticari faaliyetlerinin tamamen kısıtlanması, mülk edinme haklarının durdurulması, TC vatandaşlarıyla ortaklık faaliyetlerinin yasaklanması gerektiğine şiddetle inanıyorum..Beğen
-
mardinli 1 yıl önce Şikayet Etkınamaktan öteye geçilmiyor malesef mescidi aksayı haşa yıksalar da hiçbir müslüman ülkesinin kılı kıbırdamaz zaten bu itler ondan her geçen gün kudurarak saldırıyor müslümanların sessizliğindenBeğen