İsrail'den Türkiye'ye kirli algı operasyonu: DMM'den suikast iddialarına yalanlama
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail'de bazı medya kuruluşlarında yer alan, İsrailli bir bakana yönelik suikast planı haberinde Türkiye'nin adının geçmesinin, maksatlı bir dezenformasyon faaliyetinin ürünü olduğunu bildirdi.
DMM'nin NSosyal hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.
DMM'DEN, İSRAİL'İN MAKSATLI HABERİNE YALANLAMA
Açıklamada, "İsrail'de bazı medya kuruluşlarında yer alan, İsrailli bir bakana yönelik suikast planı haberinde ülkemizin adının geçmesi, Türkiye'ye karşı yürütülen maksatlı bir dezenformasyon faaliyetinin ürünüdür." ifadesi kullanıldı.
İsrail’de bazı medya kuruluşlarında yer alan, İsrailli bir bakana yönelik suikast planı haberinde ülkemizin adının geçmesi, Türkiye’ye karşı yürütülen maksatlı bir dezenformasyon faaliyetinin ürünüdür.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) September 4, 2025
İsrail basınına yeni bir gelişme olarak servis edilen konunun aslında bundan… pic.twitter.com/09QZeUakM0
"ASIL AMAÇ, TÜRKİYE'NİN FİLİSTİN POLİTİKASINA ZARAR VERMEKTİR"
İsrail basınına yeni bir gelişme olarak servis edilen konunun aslında bundan 8 ay önce yaşanan bir olayla ilişkili olduğunun bilindiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yine yakalanan şahısların, Türkiye ile herhangi bir bağlantılarının bulunmadığına dair beyanları, Kızılhaç yetkililerince teyit edilmektedir. Söz konusu haberin asıl amacı, uluslararası kamuoyunda Türkiye'ye karşı yanıltıcı ve kasıtlı bir algı oluşturmak ve bu sayede Türkiye'nin Filistin politikasına zarar vermektir. Kamuoyunun ve ilgili mercilerin, Türkiye'yi hedef alan bu dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine itibar etmemesi önemle duyurulur."
-
Tayfun 1 yıl önce Şikayet EtUlan 30.000 şehit verdik sizin de dahil olduğunuz yapıdan, gelmiş daha sinek vızıltısı yapıyorlar utanmadan.Beğen Toplam 1 beğeni
-
mehmet demirel 1 yıl önce Şikayet Etİtrail diye ülke yok artık.....Beğen Toplam 2 beğeni