RTÜK Başkanı Şahin’den sokak röportajlarına tepki: İzin vermeyeceğiz!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sokak röportajları üzerinden toplumda “her şeyin kötüye gittiği” algısı oluşturulduğunu belirterek bu tür yayınlara karşı yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 18.10.2025 15:23 GÜNCELLEME 18.10.2025 15:24 GÜNCEL
RTÜK Başkanı Şahin’den sokak röportajlarına tepki: İzin vermeyeceğiz!
RTÜK Başkanı Şahin’den sokak röportajlarına tepki: İzin vermeyeceğiz!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sokak röportajlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Şahin, RTÜK uzmanlarının yaptığı analizlerde, bazı sokak röportajlarının “bilinçli yönlendirmelerle her şeyin kötüye gittiği algısını oluşturmayı hedeflediğinin” tespit edildiğini belirtti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

Duyguları istismar etmenin medya etiği ve kamu yararına aykırı olduğuna vurgu yapan Şahin, “Eleştiri elbette demokrasinin vazgeçilmez unsurudur; ancak yapıcı eleştiriler ile toplumun moralini ve geleceğe inancını yok etmeyi amaçlayan sistematik karamsarlık dili aynı şey değildir” ifadelerini kullandı.

'MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK'

Şahin, RTÜK’ün bu tür yayınlara karşı kararlı tutumunu sürdüreceğini vurgulayarak, “RTÜK olarak daha önce de açıkça uyardığımız bu tür yayınların, toplumda umutsuzluk ve ayrışma oluşturmasına asla izin vermeyeceğiz. Toplumu karamsarlığa sürükleyen, kamuoyunu kasıtlı biçimde yönlendiren içeriklere müsamaha gösterilmeyecektir. Benzeri yayınlarla ilgili tüm yasal yetkilerimizi sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Yavaş İmamoğlu'nu günler önce uyarmış: Seni yolsuzluktan alacaklarYavaş İmamoğlu'nu günler önce uyarmış: Seni yolsuzluktan alacaklar

KAYNAK : Haber7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoook geç kaldınız Çoook... Millet yalanlara ve iftiralara çoktan inandı. Siz uyudunuz. Haydi bakalım düzelt düzeltebilirsen.
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın, çok geç atılan bir adım. Her yer yandıktan sonra olmaz. Hala ahlak bozucu küfürlü kanal veya programlar var. Bir şey yaptığınız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle