CHP Bilgi İşlem Sorumlusu tutuklandı

Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan CHP Bilgi İşlem Sorumlusu O.G.E., tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2025 13:41 GÜNCELLEME 08.11.2025 06:30 GÜNCEL
CHP Bilgi İşlem Sorumlusu tutuklandı
CHP Bilgi İşlem Sorumlusu tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'Yolsuzluk' soruşturması kapsamında, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi raporunda, 'İBB Hanem' isimli uygulama içerisinde tespit edilen İstanbul'daki 11 milyon 360 bin 412 seçmene ait seçim sandık verilerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan birçok kişisel verinin eşleştirmesi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Yüksek Seçim Kurulu’ndan temin ettiği seçim sandık verilerini 'Suç örgütü üyeleri' ne verdiğinin tespit edilmesi üzerine, CHP Bilgi İşlem Sorumlusu şüpheli Orhan Gazi Erdoğan, 'Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' ve 'Kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdoğan sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

KAYNAK : DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    İnsanların verilerini menfaat karşılığında yabancilara vermek vatana ihanettir.
    Cevapla
  • ⁴abdullah⁴ 1 ay önce Şikayet Et
    EKOsistem takır takır ama patlıyacak ..
    Cevapla
  • Kurdi 1 ay önce Şikayet Et
    Chp kendini feshet ve bu milletin onurunu onlara böylece teslim edip saygını ve özür borcunu sunmuş ol.
    Cevapla
  • Ekosavar 1 ay önce Şikayet Et
    Ooooo egonun operasyon cucugu sılıvrıye gelmıs. Iyı karşılayın ha.. hehheheheejje
    Cevapla
  • +EKREM+ 1 ay önce Şikayet Et
    bu ne yahu gene c h p gene hırsızlık bunlar seçmece karpuz gibi nasıl seçtin bunları i oglu ey c h p normale dönmek için açil dogru ve dürüst damızlık lazım sana demedi deme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR