Japon deprem uzmanı 1.5 milyon nüfuslu ilimizi uyardı: Asıl risk orada!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "İzmir'de deprem oluyorsa, Manisa'ya da etkisi olabilir. Manisa'nın dağ tarafında büyük bir sıkıntı yok. Asıl risk, ova tarafında ve yumuşak zemin bulunan bölgelerde" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2025 19:16 GÜNCELLEME 27.11.2025 21:17 GÜNCEL
Japon deprem uzmanı 1.5 milyon nüfuslu ilimizi uyardı: Asıl risk orada!
Japon deprem uzmanı 1.5 milyon nüfuslu ilimizi uyardı: Asıl risk orada!

Manisa'da düzenlenen kitap fuarına katılan Japon deprem uzmanı, yüksek mimar ve inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, "Manisa'da 2020'de yeni bir deprem yaşandı. Bu nedenle hemen büyük bir deprem beklemiyorum. Ancak İzmir'de deprem oluyorsa, buraya da etkisi olabilir. Manisa'nın dağ tarafında büyük bir sıkıntı yok. Asıl risk, ova tarafında ve yumuşak zemin bulunan bölgelerde" dedi.

"SİSMİK HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR"

Manisa 8. Kitap Fuarı'nda söyleşi programına katılan Japon deprem uzmanı Moriwaki, öğrencilerle bir araya gelerek deprem bilinci konusunda önemli bilgiler paylaştı. Program sonunda öğrencilere kitap da hediye eden Moriwaki, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ege Bölgesi'nde çok sayıda küçük ve ince fay hattı bulunduğuna dikkat çeken Moriwaki, "Ege'de sık sık depremler olabilir. 2020 yılında Manisa, Muğla ve İzmir'de depremler yaşandı. Şimdi de sismik hareketlilik devam ediyor" dedi.

SANTORİNİ ADASI'NA BENZETTİ

Balıkesir'de meydana gelen depreme de değinen Moriwaki, bu depremin fay hattı kaynaklı olmadığını belirterek, "Balıkesir'deki deprem fay hattı depremi değil, magmanın hareketine bağlı bir depremdir. Yunanistan'ın Santorini Adası'nda da her gün benzer depremler oluyor. Balıkesir'deki de o tip bir deprem" ifadelerini kullandı.

Manisa ile ilgili değerlendirmesini sürdüren Moriwaki, "Manisa'da 2020'de yeni bir deprem yaşandı. Bu nedenle hemen büyük bir deprem beklemiyorum. Ancak İzmir'de deprem oluyorsa, burada da etkisi olabilir. Manisa'nın dağ tarafında büyük bir sıkıntı yok. Asıl risk, ova tarafında ve yumuşak zemin bulunan bölgelerde" diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • ünal 2 hafta önce Şikayet Et
    japonyada issiz kalmış buraya gelmiş bırseyden anladıgı yok
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yorum yapanlar Saygılı olun adam Türkiyeyi seviyor Türkiye için Çalışıyor ayıp yazdıklarınıza Saygılı olun lütfen.
    Cevapla
  • Hakan'ın fikri 2 hafta önce Şikayet Et
    bizdeki depremciler yetmedi birde japon olanı türedi Japonya'da ona ekmek yokmuymusa Türkiye ye gelmiş bu
    Cevapla
  • kılçık 2 hafta önce Şikayet Et
    Hey! Moriwaki, annen çağırıyor hadi ülkene geri dön
    Cevapla
  • Çeçen mücahit 2 hafta önce Şikayet Et
    Hadi oradan be.Bu kadar bilgin varda neden Japonya'da deprem oluyor o zaman.l.Ecel2.Deprem3.Kiyamet insanoğluna bildirilmemiştir bunları inkar edenin kıyamet günü hesabı çetin olur derim
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Deprem kıyamet değildir. Kuran ise ilim irfan sahiplerini uyarıyor. Dolayısıyla Kuran’ı anlamak için okumayan toplumlar her musibeti yaşarlar. Bu yüzden islam dünyası parçalara ayrılıklar. Her fırka, hizip, sınıf kendi dinini yaşıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR