'Mali müşavirler' soruşturmasında yeni gelişme: 21 kişi tutuklandı!

'Mali müşavirler' soruşturması kapsamında hayali şirket kurmakla suçlanan 32 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mali müşavirler soruşturmasında 21 kişi tutuklandı, 16 kişi adli kontroller serbest bırakıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2025 19:42 GÜNCELLEME 22.12.2025 21:27 GÜNCEL
'Mali müşavirler' soruşturmasında yeni gelişme: 21 kişi tutuklandı!
'Mali müşavirler' soruşturmasında yeni gelişme: 21 kişi tutuklandı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, genel olarak mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında ilk tespitlere göre KDV dahil 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 lira değerinde sahte fatura düzenlediği iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından 32 şüpheli tutuklama, 5 şüpheli ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Şüphelilerden 21'i tutuklandı, 16'sı ise adli kontrolle serbest bırakıldı. 

YAKLAŞIK 7 MİLYARLIK SAHTE FATURA

Başsavcılıktan 19 Aralık'ta yapılan açıklamada, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, belirli bir organizasyon dahilinde ve sistematik şekilde hareket eden, genel olarak mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye (hayali ticaret) dayanarak 2020-2021 yıllarında ilk tespitlere göre KDV dahil 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 lira değerinde sahte fatura düzenlediği belirtilmişti.

Şüphelilerin, komisyon karşılığında mali müşavirler veya şirket yöneticileri aracılığıyla bağlantı sağladıkları şirketlere sahte fatura temin ettikleri aktarılan açıklamada, bunların şirketler tarafından kullanılarak yasal deftere kayıt etmek suretiyle kurumlar vergisi beyanlarında gider gösterildiği anlatılmıştı.

69 MİLYON LİRA KAMU ZARARI

Açıklamada, şüphelilerin haksız şekilde KDV iadesi almak suretiyle devleti sadece 2020-2021 yılları itibarıyla tespit edilen şirketler özelinde yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 lira doğrudan zarara uğrattıkları kaydedilmişti.

ŞİRKETLERE EL KONULDU

Örgütsel faaliyet çerçevesinde hareket ettiği tespit edilen yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik AŞ ve Ses Taahhüt İnşaat AŞ'nin suç tarihi itibarıyla tespit edilen yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin de dahil olduğu toplamda 43 kişi hakkında gözaltı, arama ve malvarlığı değerlerine el koyma kararı verilmişti.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Serkan 3 saat önce Şikayet Et
    Ülkede bu işleri yapan insanların, doktor, malı müşavir vs. hepsinin işten men olması gerekli. Eğer ülke zarara ugruyorsa ve caydırıcılık olmazsa , herkes her istediğini yapar. Amerika ve Avrupa'da adamı bitirirler.
    Cevapla
  • mali müşavir 4 saat önce Şikayet Et
    Bir mali müşavir olarak bu güne kadar sahte fatura düzenleyen hiçbir kimsenin defterini tutmadım. 16 bin firmaya sahte fatura düzenlemekten işlem yapılıyor fakat bunların mali müşavirleri hakkında sadece basit bir rapor düzenleniyor. asla ihraç edilmiyor meslekten. Bir yerde sahte fatura düzenleme işi varsa o firmanın beyanını gönderen mali müşavir var demektir. her mali müşavir çok net
    Cevapla
  • Dobraci izmir 4 saat önce Şikayet Et
    Yeminli mali müşavirlerden,adalet,hak,ülke menfaati için yemin ettiyse işin hakkını vermiştir.Ancak yemini direk para uğruna yaptıysa,devleti zarara uğratır.hep müşterisini tutar,devlete az vergi verdirme yöntemini uygulatır.
    Cevapla
  • ADALET ... 5 saat önce Şikayet Et
    Rüşvetler , Hırsızlar , Dolandırıcılar , Sahtekarlar , Vurguncular , İhaleler , Laylon Fatura , Hayalı İhracat , Komplo , Tehdit , Şantaj .... V.B Milyar Milyar Dolarlar .... Beytülmall
    Cevapla
  • Ahmet 5 saat önce Şikayet Et
    Türkiye temizlenecek inşallah.Yıllardir dokunulmayanlara dokunan devletimiz hükümetimiz var olsun. Bunlara alkış tutan alçaklara yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR