Yurt dışına kaçırmak istediği çiçek hayatını karattı: 557 bin lira ceza kesildi

Artvin'de, endemik türler arasında yer alan yayla çayı çiçeğini yurt dışına kaçırmak isterken yakalanan kişiye 557 bin 212 lira idari para cezası uygulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2025 22:26 GÜNCELLEME 23.12.2025 01:19 GÜNCEL
Yurt dışına kaçırmak istediği çiçek hayatını karattı: 557 bin lira ceza kesildi
Yurt dışına kaçırmak istediği çiçek hayatını karattı: 557 bin lira ceza kesildi

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, B.Ö.'nün endemik bitki türü yayla çayı çiçeğini yasa dışı yollarla Gürcistan'a götüreceği yönündeki istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, teknik ve fiziki takibe aldıkları şüpheliyi Kemalpaşa ilçesine bağlı Sarp köyü sınırında yakaladı.

YAYLA ÇAYI ÇİÇEĞİ KAÇIRMAK İSTEYEN ŞÜPHELİYE 557 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Zanlının üzerinde yapılan aramada 35,23 gram yayla çayı çiçeği bitkisi ele geçirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce 557 bin 212 lira idari para cezası kesilen B.Ö, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    vay çakala bak sen bunlar ülkeyi bile görebilirler.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Bu tip faaliyetler dünyanın her yerinde/ülkesinde yasak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR