Türk taksicinin BTS'nin starına ikram ettiği çikolata viral oldu: Kore'de stoklar tükendi!

Türk taksicinin dünyaca ünlü Güney Koreli sanatçı Taehyung'a verdiği Türk çikolatası viral oldu. Kore'de Türk çikolatasının bittiğini ve yeniden ihraç ettiğini belirten firma ünlü sanatçıya ve Türk taksiciye ulaşmaya çalıştıklarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2025 16:12 GÜNCELLEME 25.12.2025 17:06 GÜNCEL
Türk taksicinin BTS'nin starına ikram ettiği çikolata viral oldu: Kore'de stoklar tükendi!
Türk taksicinin BTS'nin starına ikram ettiği çikolata viral oldu: Kore'de stoklar tükendi!
  • Haber7

Dünya müzik liselerinin zirvesinde yer alan milyonlarca hayran kitlesi bulunan Güney Koreli müzik grubu BTS’nin genç solisti Kim Taehyung’un Türk taksi şoförünün kendisine Tuvana markasına ait çikolatayı ikram etmesinden sonra çikolata tüm dünyada viral oldu.

Açtığı canlı yayında kendisine ikram edilen çikolatayı çok beğendiğini söyleyen Taehyung Güney Kore’de stokların tükenmesine neden oldu.

Milyonlarca takipçisi bulunan sosyal medya fenomenlerine, ünlü sanatçılara reklam karşılığı verilen ücretler yerine aniden gelişen samimi bir video ile viral olmayı başaran çikolata firmasına ilgi giderek büyüdü.

13 SANİYELİK VİDEO İLE MARKA TÜM DÜNYADA VİRAL OLDU

70 Milyon takipçisi bulunan ünlü şarkıcı 13 saniyelik canlı yayında taksicinin kendisine çikolata ikram etmesinden etkilendiğini, birkaç paket daha istediğini belirterek “Bana Noel hediyesi olarak Türk çikolatası verdiler” dedi. Elindeki çikolatayı takipçilerine göstermesinin ardından ortalık karıştı.

"GÜNEY KORE'YE 25 TIR ÇİKOLATA GÖNDERİN"

Sosyal medyada videonun viral olmasıyla Tayaş Gıda'nın Gebze’de bulunan fabrikasını arayan Kore’deki ana distribütör ise Tayaş Gıda’nın patronu Kazım Taycı’ya, “Burada müthiş bir şey oldu. Elinizdeki her şeyi bırakın buraya hemen 25 TIR Tuvana gönderin” dedi.

Gebze fabrikasında yılda 2 bin 200 ton civarında üretilen Tuvana markalı çikolatanın yüzde 80’ini Güney Kore, Japonya, Çin’deki pazarlara ihraç ettiğini belirten Taycı, “20 yıldır Uzak Doğu pazarlarında etkiliyiz ama böyle bir şey yaşamadık. Kore’de bizim yedi distribütörümüz var. Canlı yayının ardından birkaç saat içinde stoklar bitmiş” dedi.

Sosyal medya hesabından da gösterilen yoğun ilgiye ilişkin paylaşım yapan Taycı, “Geçtiğimiz günlerde Kim Taehyung’un canlı yayınında, bir Türk taksi şoförünün kendisine içten bir jest olarak hediye ettiği Tayaş Tuvana çikolatalarını mutlulukla paylaşmasına tanıklık ettik.

Herhangi bir reklam ya da iş birliği olmaksızın gerçekleşen bu samimi anın, milyonlarca kişiye ulaşarak markamıza gösterilen yoğun ilgiyle büyümesi bizler için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı oldu. Gösterilen ilgi doğrultusunda stoklarımızı yeniledik.” dedi.

TÜRK TAKSİCİYE VE ŞARKICIYA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Taycı’nın dünyaca ünlü yıldız Taehyung’a ulaşmaya çalıştıklarını ve Türkiye’ye davet etmek için mesaj gönderdiklerini belirterek, Güney Kore’deki distribütörler aracılığıyla büyük bir çikolata paketi hazırlatarak ev ve iş yerine gönderdiklerini belirtti.

Taycı ayrıca Türk şoför aracılığıyla yaşananlar nedeniyle taksiciye de ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 13 dakika önce Şikayet Et
    Gıda imalatı yapılan bir makinaya " minibüsüne yaslanan Şener Şen gibi..." yaslanılmaz! başta bone, üzerinizde önlük-tulum gibi kıyafetler olmalı. İnşallah Korede bu görüntüler yayılmaz...
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Rızkın ne zaman nereden nasıl geleceği belli olmuyor. Umarım bu firmanin sahibi de fakir fukarayı gözetir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Allah bir sebeble yürü ya kulum demiş.
    Cevapla
  • Levrock 3 saat önce Şikayet Et
    sosyal medyanin pozitif yanlarida var tabi. Kardes ülke Kore´ye selam olsun. Güney Kore degil orasi Kore bunuda belirtmek isterim.
    Cevapla
  • Sürgün yolda 3 saat önce Şikayet Et
    O taksiciye bir tır çikolata ver sen seyreyle gümbürtüyü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR