İstiklal Şairi çıplak tabutla uğurlanmıştı

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un cenaze törenine devlet ricalinden kimse katılmadığı gibi, tabutu Türk Bayrağına sarılmamıştı. Camiye getirilen cenaze önce kimsesiz sanılmış; Akif'i Darülfünun öğrencileri son yolculuğuna uğurlamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2025 15:20 GÜNCELLEME 27.12.2025 15:41 GÜNCEL
İstiklal Şairi çıplak tabutla uğurlanmıştı
İstiklal Şairi çıplak tabutla uğurlanmıştı

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un vefatının ardından düzenlenen cenaze töreninde yaşananlar, aradan geçen yıllara rağmen hafızalardaki yerini koruyor.

Beyazıt Camii’ne getirilen Ersoy’un naaşı, örtüsüz ve sade bir tabutla taşındı. İlk anda kimsesiz bir cenaze sanılan tabutun Mehmet Akif’e ait olduğu anlaşılınca, camide derin bir hüzün oluştu. Törene katılan Darülfünun öğrencileri, duruma tepki göstererek tabutu omuzlarına aldı.

Öğrenciler, cami çevresinden temin edilen Türk Bayrağı ve bir Kabe örtüsünü tabutun üzerine örterek Akif’i bu şekilde uğurladı. Cenaze, kalabalık bir topluluğun duaları eşliğinde Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.

Akif'in mezarı daha sonra da yine gençler tarafından yapıldı.

Yaşanan bu tablo, Mehmet Akif Ersoy’un hayattayken gördüğü ilgisizlik ile milletin gönlündeki yeri arasındaki çarpıcı farkı bir kez daha gözler önüne serdi.

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 89. yılında kabri başında dualarla anıldıİstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 89. yılında kabri başında dualarla anıldı

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Mehmet 14 dakika önce Şikayet Et
    Garip bir dünya...
    Cevapla
  • SULTAN VAHDETTİNHAN 30 dakika önce Şikayet Et
    Vefa yok, ahde hürmet hiç, lafe-i bi medlul Yalan raiç, hiyanet mültezem, heryerde hak meçhul Ne tüyler ürperir ya RAB, ne korkunç GOMONOS,MARKSİST,LENİNİST,STALİNİST,MAOİST inkılab olmuş ne DİN kal mış ne İMAN, AR,EDEP,HAYA,NAMUS,BÜYÜKLERE SAYGI,KÜÇÜKLERE SEVGİ,DİN harap,İMAN,AR,EDEP,HAYA NAMUS BÜYÜKLERE SAYGI,KÜÇÜKLERE SEVGİ de tuuu KAKA olmuş YARAB!
    Cevapla
  • HUCCETÜLİSLAM 33 dakika önce Şikayet Et
    İbret alınmaz her gün okuruz ezbere de; Bir ibret aranmaz mı ayetlerde ?Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına Ya açar bakarız nazm-ı celilin yaprağına İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin Ne teze mezara okunmak, ne fal bakmak için.Doğrudan doğruya KUR an dan alıp İLHAMI,söyletmeliyiz ASRIN İDRAKİNE İSLAMI!
    Cevapla
  • MUCİBÜRRAHMAN 34 dakika önce Şikayet Et
    İbret alınmaz her gün okuruz ezbere de; Bir ibret aranmaz mı ayetlerde ?Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına Ya açar bakarız nazm-ı celilin yaprağına İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin Ne teze mezara okunmak, ne fal bakmak için.Doğrudan doğruya KUR an dan alıp İLHAMI,söyletmeliyiz ASRIN İDRAKİNE İSLAMI!
    Cevapla
  • #avşarın delisi 35 dakika önce Şikayet Et
    Allah bu milleti bir daha istiklal marşı yazmak zorunda bırakmasın diyen ama osmanlının yıkılması için ve istiklal marşının yazılmasına giden sürecin en önünde olmak ve bunu halkın çok iyi bilmesi onun cenazesine orada yaşayan halkın umursamaz kalmasına sebep olabilirmi acep.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR