Barrack ve Güler görüşmesinin ardından 'oturma düzeni' tartışması: Gerçek ortaya çıktı!

Bakan Güler’in ABD Ankara Büyükelçisi Barrack ile görüşmesinde paylaşılan fotoğraftaki oturma düzeninin ardından sosyal medyada asılsız iddialar ortaya atılmaya başlanmıştı. Oturma düzeninin MSB'nin protokolüne uygun olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2026 17:07 GÜNCELLEME 16.01.2026 17:12 GÜNCEL
Barrack ve Güler görüşmesinin ardından 'oturma düzeni' tartışması: Gerçek ortaya çıktı!
Barrack ve Güler görüşmesinin ardından 'oturma düzeni' tartışması: Gerçek ortaya çıktı!

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ı kabul etmiş ve kabule ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

Güler'in kabulünde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da yer aldı.

Bakanlık kaynaklarından paylaşılan görsellerin ardından sosyal medyada bazı kullanıcılar ve gazeteciler, protokol düzeninin değiştiğini veya olağan dışı bir durum olduğunu iddia etti. Öyle ki görüntülerde, ABD'li Barrack'ın tek başına koltukta oturduğu görülüyor. 

Son Dakika: Türkiye ve ABD'den kritik görüşme! Heyetler Ankara'daSon Dakika: Türkiye ve ABD'den kritik görüşme! Heyetler Ankara'da

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler (sağda), ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack'ı (solda) kabul etti.

CHP'Lİ BAKAN'DAN ALGI OYUNU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, görüntülere ilişkin "Görüşme Millî Savunma Bakanlığı makamında yapılıyorsa ve Türkiye’nin Millî Savunma Bakanı kendi makamında, kendi bayrağının altında, kendi kurumunda “kenara düşmüş” bir görüntü veriyorsa, buna “kötü fotoğraf” deyip geçemeyiz. Orada kadraj hatası yok devlet ciddiyetine zarar veren bir tablo var. Bu kare “eşitiz” demiyor. Tam tersine, “bir taraf merkezde, bir taraf kenarda” diyor. Ve kenarda kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Millî Savunma Bakanı. Biz egemen bir devletiz. Bu topraklar da müstemleke değildir" ifadelerini kullanarak algı oyununa başlamıştı. 

"OTURMA PROTOKOLÜ HEP BÖYLE"

Savunma sanayi araştırmacısı Anıl Şahin, oturma düzenine ilişkin iddialara sosyal medya hesabı üzerinden geçmişteki görüşmelere ilişkin fotoğrafları paylaşarak yanıt verdi.

Şahin, söz konusu oturma düzeninin MSB'de yıllardır uygulanan standart bir protokol olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
 
"Manipülasyona bari savunma ve güvenlik kuramlarını karıştırmayın. MSB’de oturma protokolü hep böyle."

 

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • TSK 10 dakika önce Şikayet Et
    Yanlış oturma düzeni sanki amerikalı Türk heyetini kabul etmiş yaşar güler tek oturmalı diğerleri yanlarda oturmalı
    Cevapla
  • Kırmızı/Beyaz 26 dakika önce Şikayet Et
    Türkün devlet töresi ne güzel; her makam divan ahlakını ve haddini çok iyi biliyor. Had bilmeyen sadece CHp, bir türlü öğretemedik, zaten öğrenmekde istemediler.
    Cevapla
  • Mert 30 dakika önce Şikayet Et
    Msb deki oturma protokolü heo böyleyse değişsin o zaman hoş durmuyor böyle
    Cevapla
  • Sente 31 dakika önce Şikayet Et
    Türkiyenin en büyük şanssızlığı; muhalefet olmayı dahi beceremeyen CHp gibi bir partiye sahip olması. Ama iç/dış tüm Türkiye düşmanlarının en büyük şansı ise; yine Türkiyede CHp gibi bir partinin olması.
    Cevapla
  • Siyah/Beyaz 37 dakika önce Şikayet Et
    Güya ana muhalefet partisi olan CHp, muhalefet görevini yapamadığı ve Siyaset üretemediği gibi devlet protokollerindeki hiyerarşik oturma düzeninden bile haberi yok. İşleri güçleri fitne fesatlık, Yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR