Meteorolojiden 15 ilde 'sarı' kodlu alarm verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. İçişleri Bakanlığı, 15 il için sarı kodlu alarm verdi. Yağıştan etkilenecek iller ise tek tek açıklandı.
ABONE OL
Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı (Hakkari ve Van hariç) ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç ve batı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde ve yağış beklenen doğu kesimlerde kar şeklinde görülecek yağışların Marmara ve Ege'nin batısı, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
15 İLDE SARI KODLU ALARM
İçişleri Bakanlığı, yarın etkili olması beklenen yağış nedeniyle Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan toplam 15 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarıda bulundu.
Sarı kodlu uyarı verilen iller; Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Gaziantep, Hatay, Isparta, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Şanlıarfa, Kilis ve Osmaniye.
Meteoroloji, İstanbul için yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağış uyarısı verdi.
ÇIĞ UYARISI
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunuyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde artacak, yurdun kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde normal civarında seyredecek.
Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden, Doğu Akdeniz'de kuzeydoğu ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esecek.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzey çevreleri ile yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı 5
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı 9
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 11
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 14
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 13
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3
-
Altın öğüt 1 saat önce Şikayet EtNe kodu kardeşim yağan bir şey yok.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtMeteoroloji istanbul için sarı kod uyarısı vememiş,niye insanları panikletiyorsunuz k7Beğen Toplam 4 beğeni