Ebubekir Şahin, Türk Telekom CEO'su olur olmaz kızının istifasını istedi

Eski RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Türk Telekom'a CEO olarak geçmesinin ardından ilk iş olarak kızının istifasını istedi. Şahin, "Kızımı aradım. İstifa etmesini söyledim. Görev yaptığım hiçbir yerde akraba kollaması yapmadım, yapmam." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2026 17:08 GÜNCELLEME 25.01.2026 17:29 GÜNCEL
Ebubekir Şahin, Türk Telekom CEO'su olur olmaz kızının istifasını istedi
Ebubekir Şahin, Türk Telekom CEO'su olur olmaz kızının istifasını istedi
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Eski RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ekim 2025'te Türk Telekom CEO'su olarak göreve başladı.
  • Şahin, göreve gelir gelmez kızı Zeynep Melike'nin Türk Telekom'daki görevinden istifasını istedi.
  • Ebubekir Şahin, "Görev yaptığım hiçbir yerde akraba kollaması yapmadım, Telekom'da da yapmam." dedi.

Eski Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Ekim 2025'te Türk Telekom şirketinde CEO olarak görev almaya başlamıştı.

İLK İŞ KIZININ İSTİFASINI İSTEMEK OLDU

Cumhuriyet gazetesinden Barış Pehlivan'ın haberine göre; Şahin göreve gelir gelmez ilk iş olarak, Türk Telekom İnsan Kaynakları Departmanı'ndan çalışan kızı Zeynep Melike'nin istifasını istemek oldu.

"HİÇBİR YERDE AKRABA KOLLAMASI YAPMADIM, YAPMAM DA"

Pehlivan'ın paylaştığı bilgi sonrası Şahin'le görüşen Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, meselenin detaylarını sordu.

Ebubekir Şahin, Ahmet Hakan'a verdiği cevapta, "Kızım Zeynep Melike, 1 yıl önce en alt kademeden uzman yardımcısı olarak Türk Telekom'da göreve başlamıştı. Telekom'a CEO olunca kızımın o görevi sürdürmesinin doğru olmadığını düşündüm. Kızımı aradım. Şefkatle konuştum. İstifa etmesi gerektiğini söyledim. Bu benim için en temel prensiptir. Görev yaptığım hiçbir yerde akraba kollaması yapmadım, Telekom'da da yapmam." dedi.

Türk Telekom CEO'su Ebubekir Şahin.

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

Ebubekir Şahin, 1974'te Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Rize'de, lise eğitimini Sakarya'da tamamlayan Şahin, 1995'te Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu, 2002'de de Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı.

Sırasıyla Şahin, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde memur, Refah-Yol hükümetleri zamanında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekili danışmanlığı, 2002 yılı itibarıyla AK Parti'nin ilk döneminde Adalet Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı, RTÜK Başkan Müşavirliği, Başbakanlık Halkla İlişkiler Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Ebubekir Şahin, 2011-2014 yıllarında Anadolu Ajansı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür Vekilliği görevlerini yürüttü.

Evli ve iki çocuk babası olan Ebubekir Şahin, 2014-2017 yıllarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarı olarak görev yapmasının ardından, 6112 sayılı RTÜK Kanunu'nun 35. maddesi uyarınca TBMM Genel Kurulu'nda 16 Ekim 2017'de yapılan seçim sonucunda AK Parti kontenjanından RTÜK üyeliğine seçildi.

Üye olarak bir süre görev yaptıktan sonra 23 Ocak 2019'da yapılan seçimle Üst Kurul Başkanı olan Ebubekir Şahin, 18 Ekim 2023'te yeniden seçilerek dördüncü dönem RTÜK Başkanlığı görevini yürüttü.

Şu anda ise, Türk Telekom CEO'su olarak kariyerini sürdürüyor.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 181 TÜMÜ
  • Vatanperver... 6 dakika önce Şikayet Et
    Neyi kutluyorsunuz o kişinin kazanca paraya ihtiyacı yok mu.. bırakın bu işleri kimsenin ekmeğiyle oynamayın
    Cevapla
  • Misafir 15 dakika önce Şikayet Et
    Muhterem Ebubekir beyi tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Vesselam
    Cevapla
  • Şeref 18 dakika önce Şikayet Et
    Gözlerim yaşardı
    Cevapla
  • Salih 20 dakika önce Şikayet Et
    Kim bilir nerelere atanacaktır
    Cevapla
  • Boş işler 21 dakika önce Şikayet Et
    Senden önce işe girmiş kızımla uğraşacağına rütük başkanıyken rezil ahlaksız dizilerle uğraşsaydın . Şov başka bir şey değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR