İbrahim Özkan: 'Yiğidim aslanım' romantizmiyle olmuyor

Tutuklu Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan, katıldığı bir online yayında CHP'nin İBB'ye yolsuzluk operasyonlarından sonra başlattığı mitingleri eleştirerek bu mitinglerin CHP'nin enerjisini tükettiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2026 12:27 GÜNCELLEME 26.01.2026 14:19 GÜNCEL
İbrahim Özkan: 'Yiğidim aslanım' romantizmiyle olmuyor
İbrahim Özkan: 'Yiğidim aslanım' romantizmiyle olmuyor

İBB'ye yolsuzluk operasyonu ile Ekrem İmamoğlu ve birçok CHP'li başkanın tutuklanmasıyla CHP sokağa döküldü. Saraçhane'de yaşanan yoğun protesto gösterileri, yerini art arda mitinglere bıraktı. Her hafta bir İstanbul ilçesi ve bir ilde yapılan mitingler hala devam ediyor.

İşte bu durum, parti içinde yeni bir tartışma konusu. Parti içinde bir kesim İmamoğlu'nun durumunun partiye yük olduğunu düşünürken bir kesim ise miting stratejisinin yanlış olduğunu savunuyor. Mitingleri yetersiz ve partinin enerjisini tüketen bir araç olarak görenlerden biri ise Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan.

  • Özkan Şöhret Can Kolsuz'un İdeapolitik programında, CHP'nin iktidar olma stratejilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"CHP'YE TOPYEKÜN BİR SALDIRI VAR"

Mitingleri eleştiren Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'ye topyekün bir saldırı var. Bürokrasi sindirilmiş, başkanlar tutuklanmış bir halde siyaset yapmaya çalışıyorlar. Kimsenin güvende olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla CHP farklı stratejilerle sahaya çıkmalı.

CHP tabanında Ekrem İmamoğlu bıkkınlığı: Sırtımıza yük oldu!CHP tabanında Ekrem İmamoğlu bıkkınlığı: Sırtımıza yük oldu!

"CHP ÖRGÜTLERİ AT GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARMALI"

CHP örgütleri artık şu at gözlükleriyle dünyaya bakmayı bırakmalı. Bir mahalli seçimde, bir delege seçiminde bir rakibin listesini yenmek iktidar olmak değil. Bir ilçe başkanlığını kazanmak iktidar olmak değil. Bunlar iktidar olma yolunda birtakım yollar olabilir. Aslolan cumhurbaşkanlığını kazanmak. Meclis'te çoğunluğu kazanabilmek. 

"SEÇİM TWITTER'DA YAPILMIYOR"

Medyada çok az muhalif alan kaldı. Anadolu'nun ücra köylerinde izlenmiyor. Ve bu seçim de emin olun Twitter'da (X) yapılmıyor. En ücra köşelere kadar gidilecek. Siyaset ilçe başkanlıklarından dışarıya çıkacak. Siyaset böyle yapılır. Dokunmadığın insan senin değil.

"İNSANLARI 'YİĞİDİM ASLANIM' ROMANTİZMİYLE MOTİVE EDEMİYORSUN"

Her çarşamba günü, 36.'sı Çekmeköy'de yapıldı... Çıkıp o soğukta insanların enerjisi tükeniyor. Ve hep aynı şeyler tekrar ediliyor. Biraz daha farklı alanlara yürümek lazım. Çözüm önerileri getirmek lazım.

Ondan sonra çıkıp 'yiğidim aslanmın' romantizmiyle bu insanları motive edemiyorsun. 

Gidenler artık yavaş yavaş gitmemeye başladı. Hava soğuk, ulaşım problemi var...

O yüzden CHP bunlara tabii ki devam edebilir ama artık saha siyasetine kesinlikle dönüşmesi lazım. Anadolu'nun en ücra köşesine kadar. Sürekli toplantı toplantı olmaz. Sahaya çıkacaksınız, başka türlü olmaz." 

Mahkemeden Ekrem İmamoğlu kararı! Kapılar tamamen kapandı! Ağır ihlaller tek tek sıralandıMahkemeden Ekrem İmamoğlu kararı! Kapılar tamamen kapandı! Ağır ihlaller tek tek sıralandı

CHP’de ölüm anmasında bile yolsuzluk göndermesi! Kılıçdaroğlu yine inceden vurduCHP’de ölüm anmasında bile yolsuzluk göndermesi! Kılıçdaroğlu yine inceden vurdu

Son Dakika: Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesine karşı açtığı dava reddedildiSon Dakika: Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesine karşı açtığı dava reddedildi

Özgür Özel'den İmamoğlu'nu küplere bindirecek sözler: İBB'de yolsuz, hırsız, rüşvetçi varÖzgür Özel'den İmamoğlu'nu küplere bindirecek sözler: İBB'de yolsuz, hırsız, rüşvetçi var

Enver Aysever'den Özgür Özel'e yalanlama: Avukatı İmamoğlu iddiasını doğruladıEnver Aysever'den Özgür Özel'e yalanlama: Avukatı İmamoğlu iddiasını doğruladı

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • MİSAFİR 27 dakika önce Şikayet Et
    Vay vay vay adamlar her konuda harıl harıl çalışıyorlarmış. İmamın çocuğu Cumhurbaşkanı olunca Türkiyenin bütün sorunlarını çözecekmiş. Ha Ha Hayyy
    Cevapla
  • Misafir 45 dakika önce Şikayet Et
    Chp Hırsızların,Tacizcilerin,Halka zerre kadar Hizmet etmeyenlerin kontrolünde heba oldu.Çürüdü kokuştu.Sandıkta iyi bir ders verilmeli
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR